Onbekende tegenstander in bekertoernooi voor De Heracliden

Geschreven door Jan Kamminga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zuidhorn is een redelijk onbekende tegenstander voor de manschappen van Jeroen de Munck in de 1e knock-out ronde van het bekertoernooi van het seizoen 2013 / 14.
DeHeracliden

Voor de laatste ontmoeting tegen Zuidhorn gaan we terug naar het seizoen 2008 / 2009 waarbij de Heracliden na 2 degradaties op rij, in de 5e klasse D terecht is gekomen. Met een 2-2 eindstand in de thuiswedstrijd, werd er in de uitwedstrijd “orde op zaken” gesteld, de blauwhemden wonnen, onder leiding van Heiko van den Berg, met 1-3. Zowel in de thuiswedstrijd als in de uitwedstrijd werd er door de spitsen Mark Knol en Robert de Vries gescoord.

Deze twee duels waren wel bijzonder want in de 17 jaar daarvoor speelden beide teams nooit tegenelkaar. De laatste keer dat de Meisters met deze vereniging te maken had was het seizoen 1991 / 1992, waarbij de Heracliden op een keurige 2e plaats eindigde en Zuidhorn 4e werd.

 Dit jaar heeft Zuidhorn een rentree gemaakt in de 4e klasse en is het ingedeeld in de competitie met onze buren, Corenos en Noordpool. Het vorig seizoen heeft de ploeg onder leiding van Martin Lobers, zonder 1 nederlaag te hebben geleden, het kampioenschap in 5E behaald.

Met het terugkeren van trainer Ton Rozema is het begin van dit seizoen goed begonnen in de beker, waarbij gezegd moet worden dat ze in een lastige poule waren ingedeeld. Verassend genoeg bleven ze gemakkelijk overeind bij 2e klasser Rijperkerk, 3e klasser VIOD en 4e klasser FC Grootegast. Dat betekent dat Zuidhorn een ploeg heeft die niet te onderschatten valt.

In de competitie is Zuidhorn begonnen met een klinkende 5-1 overwinning op Corenos, maar heeft de afgelopen 2 wedstrijden tegen Mamio en Godlinze nipt verloren. De Heracliden is zijn bekeravontuur bij Noordpool begonnen met een 2-2 eindstand, echter in de twee bekerwedstrijden daarna lieten de mannen van de Munck zien dat ze een aardig partijtje kunnen voetballen door Damacota met een 5-0 nederlaag naar huis te sturen en met 5-2 te winnen in het uitduel tegen Wagenborger Boys.

In de competitie maakt het 1e elftal van De Heracliden nog een voorzichtige start door steeds met 2-1 te winnen, waarbij opvallend was dat het winnende doelpunt in de laatste 10 minuten van de wedstrijd gescoord werd. De Heracliden heeft nog een aantal weken voordat het tegen Zuidhorn moeten spelen, wat begint met het uitduel tegen Noordwolde. Een week later komt Eems boys naar Uithuizermeeden en het laatste treffen voor het bekerduel tegen Zuidhorn is het uitduel tegen VVK. Wedstrijden waarbij de ploeg zich in vorm kan spelen voor het treffen tegen Zuidhorn.