Een bescheiden man, maar graag gezien.

Geschreven door Gerard Borgman op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In Leek stond Gerrie Mühren bekend als “Ambassadeur van het Leekster Voetbalgala”. De Volendammer sloeg bijna geen Gala over en voelde zich bij ons altijd op zijn plek. Gerrie was een bescheiden mens, stond niet graag op de voorgrond, maar durfde wel het woord te nemen. Hij verrichtte een aantal malen de loting, wat ongeveer anderhalve maand voorafgaand aan het Gala wordt gehouden. Tijdens die lotingen was hij goed van de tongriem gesneden en trakteerde het publiek op talrijke anekdotes uit zijn voetballoopbaan.
1380296412NGerrie Muhren

Gerrie Mühren was er vanaf het begin van het Leekster Voetbalgala bij. Hij kwam altijd graag naar Leek. “ In januari heb ik de automatische piloot op Leek staan””, vertelde hij wel eens. Gerrie was altijd aanvoerder van het All Star Team met onder anderen Edwin Grünholz.

Gerrie was een mooie technische voetballer, die zowel in de zaal als op het veld uitstekend uit de voeten kon. Zijn specialiteit was het nemen van een strafschop achter het standbeen langs. Dat heeft hij een aantal keren tot groot plezier van het publiek laten zien.

Het laatste jaar moest Gerrie noodgedwongen verstek laten gaan. Gerrie lag toen in het ziekenhuis. Hij belde vanaf zijn ziekbed om ons succes te wensen met het toernooi. Anderhalve maand daarvoor verrichtte hij nog wel de loting. Toen begon de ziekte zich al te tekenen. Hij leed aan de beenmergziekte MDS en kreeg regelmatig bloedtransfusies. “Vele wedstrijden gewonnen, maar deze wedstrijd was niet te winnen”, stond zeer treffend bovenaan de rouwadvertentie.

Twee keer eerder meldde Gerrie zich af. Dat was na de Volendamse cafébrand in 2001 en een keer toen hij met de oud-internationals in Oostenrijk moest spelen. Hij belde toen wel en zei, dat hij liever naar Leek was gekomen. Gerrie: “Voortaan moeten we zonder je verder. We zullen je missen, maar je blijft onze ambassadeur.”

Namens het bestuur.

Gerard Bosman

(voorzitter)