Potetos Futsal 9 niet langs Madjoe 2

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De tweede competitiewedstrijd vond voor Potetos 9 wederom plaats in de eigen ,thuishal'l te Lewenborg. Dit keer was Madjoe 2 te gast. De gasten wisten vorige week hun eerste wedstrijd ruim te winnen, dus het groen-witte ensemble was gewaarschuwd. In tegenstelling tot vorige week was de selectie toch wat gewijzigd. Willard Havinga was afwezig, maar was het duo Tom Havinga en Ronald Werkman terug van weg geweest.
potetos
De wedstrijd begon een beetje in mineur, vooral voor Tom Havinga. Hij verspeelde de bal en na welgeteld 46 seconden lag de bal al achter doelman Kiers. Gelukkig rechtte de ploeg de rug en binnen de kortste keren stond er ineens een voorsprong op het scorebord. In de eerste helft speelde Madjoe misschien wat verzorgder, Potetos zette met werklust daar voldoende tegenover wat zelfs resulteerde in een 3-1 voorsprong. De gasten toonden echter veerkracht door de stand weer gelijk te trekken, waarna het voor de thuisploeg weer tijd werd om te scoren. Maar ook na een 4-3 voorsprong wist Madjoe voor de rust nog terug te komen tot 4-4. Beide ploegen gingen met deze tussenstand de rust in.

 Na de rust was er eenzelfde spelbeeld te bewonderen en wederom wist Potetos op een voorsprong van twee doelpunten verschil te komen. Met volle overgave werd getracht deze voorsprong te behouden, maar Madjoe bleef gevaarlijk en dus was het niet vreemd dat er weer een gelijke stand op de borden kwam. In de slotfase wist Potetos toch weer te scoren en met nog twee minuten op de klok was het zaak deze voorsprong te behouden. Bert Weesepoel en Ronald Werkman leken geblesseerd te raken, maar konden beide toch verder. Wellicht vloeiden de krachten wat weg bij Potetos en was dat de reden dat Madjoe weer gelijk maakte: 7-7. Gezien het spelbeeld een terechte score, met twee uitblinkende keepers. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Bas Bous, die met een schitterend boogballetje de supporters op de banken kreeg.

 Zo wist Potetos 9 wederom niet te winnen, maar verloor het dus ook weer niet. Na het gelijkspel van vorige week werd dus nu weer gelijk gespeeld. Maar het spelbeeld ten opzichte van vorige week biedt zeker perspectief, dus een overwinning zal vast niet lang op zich laten wachten. Doelpuntenmakers waren: Bert Weesepoel (2x), Ramon Bijsterveld (2x), Bas Bous (2x) en Ronald Werkman.

 Vrijdag 27 september is er geen wedstrijd voor het negende, op 4 oktober wacht om 19.00uur de uitwedstrijd op Zernike tegen Drs. Vijfje 34. U bent van harte welkom.