Warffum onderuit tegen Weo

Geschreven door Warffum op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De gelukkigste ploeg behield de drie punten in eigen huis. Weo besliste het duel in de laatste 20 minuten door slordigheidjes achterin bij Warffum.
Warffum1Warffum begon redelijk aan de wedstrijd maar Weo had al in de 5e minuut op voorsprong kunnen komen toen spits Boekee op avontuur ging en de bal voorlangs schoot. Warffum leek in de 10e minuut op voorsprong te komen. Klinkhamer slingerde de bal vanaf links voor op Bakker. Bakker wilde de bal met binnenkant voet geheel vrijstaand voor doelman van der Beek binnentikken maar de inzet verdween over het doel. Weo was gedurende de eerste helft de ploeg die het vooral van de counter moest hebben via Boekee en Slager, maar de verdediging van Warffum stond redelijk goed. In de 38e minuut mocht Zantingh van Warffum aanleggen voor een vrije trap. Bij de tweede paal dook ineens Klaassen op die de bal voor het inkoppen had, maar de bal werd over gekopt. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand in een weinig boeiende wedstrijd. 

In de rust werd Kloosterhuis vervangen door Poel bij Warffum. De wissel had jammer genoeg niet het gewenste effect, nl een snelle voorsprong pakken door Warffum. Bakker had in de 51e minuut de openingsgoal kunnen maken. Een slordige terugspeelbal van Weo werd door Bakker onderschept maar helaas voor Warffum kreeg Bakker de bal niet goed mee en ging de kans op 0-1 verloren.

Drie minuten later werd Klinkhamer op avontuur gestuurd door Zantingh maar de inzet van Klinkhamer verdween naast het doel.Dezelfde Klinkhamer ging na 65 minuten nog maar eens op avontuur maar nu werd zijn inzet gekeerd door de doelman van Weo. Een lange bal van achteruit van Weo leek een gemakkelijke prooi te worden voor verdediger Klip van Warffum maar Klip verspeelde de bal aan Boekee en deze haalde met links doeltreffend uit. 1-0. Vanaf de aftrap bijna werd Bakker van Warffum met een bekeken steekpass van Klaassen alleen voor keeper van der Beek van Weo gezet, doch Bakker faalde jammerlijk. Intussen had Haarsema al lang de geblesseerde Zantingh vervangen.

Weo kwam 8 minuten voor tijd op een 2-0 voorsprong toen verdediger Woltjer van Warffum verzuimde vooruit te lopen om de aanvallers van Weo buitenspel te zetten Warffum heeft de nederlaag vooral aan zich zelf te danken. Voetballend was Warffum de bovenliggende partij volgens de leider van Weo. Maar het gaat nog altijd om de doelpunten en daar was Weo beduidend effectiever in. Warffum leed de eerste nederlaag van dit nog prille seizoen. Volgende week speelt Warffum thuis tegen Froombosch en gaat Weo naar buur Usquert.
Hopelijk kunnen de Usquerders voor een stunt zorgen. Warffum zal proberen de drie punten in eigen huis te houden, maar een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Warffum is dus gewaarschuwd.