Zwaarbevochten zege Eenrum-dames

Geschreven door Jitse Srent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de Gemeentelijke Sporthal te Leens – haar thuisbasis – namen de zaalvoetbaldames van Eenrum het  vrijdagavond 20 september op tegen het team van ZVV Madjoe uit Groningen. Eenrum had één wissel en speelde zondert de geblesseerde Sarah Rijzinga en Margriet Rozema en de afwezige Linda Bolt. Madjoe kwam net met 5 dames naar Leens en had helemaal geen wissels.

 Onder leiding van scheidsrechter J. Langeland uit Uithuizen ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide teams elkaar niets toe gaven. Beide doelvrouwen – bij Eenrum Hilma Hamming – moesten dan ook meermaals in actie komen. Na wat kansen over en weer waren het uiteindelijk de roodbaadjes die in de 11e minuut de leiding namen. Een intrapbal van Anda Toonder werd door zus Ellen tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Doch Madjoe gaf niet open en zocht verwoed een opening in de defensie van de thuisploeg. Juist in een meer verdedigende fase van Eenrum sloeg ze in de 16e minuut wederom toe. Na een terugspeelbal van Madjoe kreeg Eenrum een vrije trap. Korinne Huizenga gaf het tikje opzij en andermaal Ellen Toonder schoot raak: 2-0. Hierna kwam Eenrum er weer meer uit maar het was nu Madjoe dat in de 21e minuut de aansluitingstreffer produceerde: 2-1. De stadjers bleven gevaarlijk maar tot de rust kwamen ze er niet meer door. Ook Eenrum strandde verder zodat het bij de rust 2-1 bleef staan.

De tweede helft begon goed voor de gastdames want al na 3 minuten sloegen ze toe. Na het voorbereidende werk van de zussen Anda en Ellen Toonder zette Korinne Huizenga de 3-1 op het scorebord. Eenrum wilde meer maar moest blijven oppassen voor het eveneens goed meekomende Madjoe dat ook kansen kreeg. Door de afwezigheid van de snelle Sarah Rijzinga moest Eenrum het meer van werkvoetbal hebben wat hun overigens goed afging. Het tempo ging omhoog wat een aanslag werd op de conditie van beide ploegen. Eenrum kwam er niet meer door. Aan de andere kant moest keepster Hilma Hamming meerdere malen redding brengen. Lange tijd bleef het 3-1 tot Madjoe in de 41e minuut toesloeg: 3-2. Nu rook de ploeg uit Groningen meer en werden het nog enkele spannende, 9 á 10, minuten. Madjoe begon meer aan te dringen maar ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. De wedstrijd kon nog alle kanten uit waardoor het nog behoorlijk spannend werd. De conditie begon nu ook minder te worden maar geen van beide ploegen wist hier gebruik van te maken. Uiteindelijk hield Eenrum stand en sleepte het met moeite de 3-2 overwinning over de streep. Woensdag 4 oktober is het WMC-Eenrum in Winschoten