Zaaldames Drachtster Boys verliezen opnieuw punten

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Sittard en verloren met 2-1 van FSG. Met nog 2.34min op de klok leek het op een gelijk spel uit te draaien. Maar Shirley Kocacinar wist met een goed bekeken puntertje de punten in Sittard te houden. Drachtster Boys heeft uit de eerste drie wedstrijden, maar drie punten weten te behalen.
drachtsterboys
 
De eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, hoewel de beste kansen voor FSG waren. Zij hadden het vizier echter niet op scherp staan en ook bracht de paal redding voor Drachtster Boys. Sylvia van der Geest ontving een gele kaart nadat zij een speelster aan het shirt vasthield. Drachtster Boys was af en toe gevaarlijk met schoten van afstand, maar deze misten precisie en overtuiging.

De tweede helft begon Drachtster Boys voortvarend. Een lange bal van achteruit werd door een speelster van FSG over keepster Mariëlle Janssen heen gekopt. Shannon Viet kon hierna eenvoudig binnen koppen. 0-1. Kort daarna was er een grote kans op de 0-2 voor Esther van Toledo. Vrij voor de keepster probeerde ze door de benen te schieten, maar deze sloot op tijd haar benen.

Halverwege de tweede helft was er een ingestudeerde corner van FSG waarbij keepster Janssen op doel kon schieten. Drachtster Boys was hierdoor verrast, maar Teuny Bosma kon ternauwernood redden brengen. De bal belandde bij Lutske de Vries in de voeten. Zij had echter te lang nodig om de bal weg te schieten zodat Maisam Wehbe de bal alsnog binnen kon schieten; 1-1. FSG probeerde meer druk te zetten, dit resulteerde in 5 overtredingen aan Drachtster Boys zijde en geel voor Esther van Toledo nadat ook zij een speelster bij het shirt moest pakken. In de laatste minuten nam trainer Jos Alkema een time-out om de laatste minuten door te speken. Drachtster Boys wilde nog voor de volle winst te gaan. Maar dit pakte verkeerd uit. De Turks international Shirley Kocacinar ontving een lange bal van achteruit en verraste zowel verdedigster Vera Veelers als keepster Teuny Bosma door een puntertje in de verre hoek te schieten. De eindstand kwam hiermee op 2-1. Drachtster Boys verliest hiermee de aansluiting met de top 3, maar met nog negentien wedstrijden te gaan, zijn er nog genoeg punten te behalen.

Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond weer thuis, in de Lascon Hal (Korfbalhal), om 21.15 uur tegen The Counters uit Amsterdam.

Eindstand: FSG Vr1 - Drachtster Boys VR1 2-1