Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen toernooi in Portugal

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaterdag 14 september speelden de dames van Drachtster Boys de Women’s International Futsal Cup in Paderne Portugal, georganiseerd door Algarve Football Tours. Er werd gespeeld volgens de FIFA regels dus met een speeltijd van 2x 20 minuten.
drachtsterboys

De eerste wedstrijd werd s ’morgens om 9.45 uur gespeeld tegen Che Lagoense en werd eenvoudig gewonnen met 1-5. Om 11.00 uur speelden de beide tegenstanders, Che Lagoense en Checul, tegen elkaar. Che Lagoense won dit duel uiteindelijk met 2-1. Daarna was er een gezamenlijk lunch georganiseerd in het clubhuis van Paderne. Om 15.00 uur werd er afgetrapt tegen Checul. De eerste helft liep voortvarend en er werd dan ook met 5-0 gerust. Daarna had Checul de organisatie goed staan en werd uiteindelijk de eindstand 6-0. Drachtster Boys werd hiermee de winnaar van de cup.

Che Lagoense – Drachtster Boys Vr1 1-5

Che Lagoense – Checul  2-1

Drachtster Boys Vr1 – Checul 6-0    

Na het toernooi, en nog geen uur later, was de presentatiewedstrijd van de Padernense Clube, (uitkomend in de Eredivisie van Portugal.) Dit als start van hun zaalvoetbalseizoen, waarbij een presentatiewedstrijd gespeeld werd met Drachtster Boys als tegenstander. Ondanks de vermoeidheid en bij rust een 2-0 achterstand wisten de Drachtster dames op karakter ook deze wedstrijd te winnen met 2-3. Na afloop ontving Drachtster Boys de cup welke nog net in de handbagage mee terug gevlogen kon worden naar Nederland.

Een prachtige teamprestatie en dat na het 7-3 verlies van vorige week woensdagavond in Den Helder tegen Watervogels/ Noordstad Vr1. Drachtster Boys had die avond geen antwoord op het thuis altijd sterk spelende Watervogels. Aanstaande vrijdag spelen de vrouwen in Sittard tegen FSG. Lichtpuntje is dat trainer Jos Alkema dan weer kan beschikken over de geblesseerde Vera Veelers (rug) en de woensdag afwezige Janneke Vellema.