Benauwde zege EKC tegen The Knickerbockers

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op Sportpark Eenrum speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 14 september tegen het eveneens onderaan staande studententeam GSVV The Knickerbockers 3 uit Groningen. De verliezer van dit duel zou vaster onderaan komen te staan terwijl de winnaar enkele plaatsen zou stijgen.
Eenrum                    Kloosterburen1

 Bij EKC misten door blessures Sarah Rijzinga en Loes Korhorn waardoor Lisette Luit en Minou Hegge van het tweede elftal aan de selectie waren toegevoegd. Het werd een moeizaam duel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het vertoonde spel was daar dan ook naar. Na wat kansen aan beide kanten nam de thuisploeg in de 15e minuut de leiding. Wendy Reitsma bereikte Krista Berghuis die met een boogbal de stand op 1-0 zette. Hierna bleven beide ploegen aandringen maar wisten elkaar defensies niet te doorbreken. Nina Baarslag zag haar inzet gestopt, Lotte Hoogland schoot twee keer naast en ook Lisanne Broekema zag de bal aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen. Zo stond het bij de rust nog 1-0.

Ook in de tweede helft ging het aardig gelijk op hoewel het begin voor The Knickerbockers was. Na 4 minuten in de tweede helft werd het uit een corner voor de stadjers 1-1. In de 55e minuut kwam The Knickerbockers zelfs op 1-2 toen een hoge bal over keepster Marijn Nienhuis in het doel vloog. De blauwhemden roken meer en zetten aan. In de 56e minuut werd Lotte Hoogland vervangen door Romy Rijzinga. Zeven minuten later betaalde deze wissel zich uit. Krista Berghuis legde de bal af naar Romy Rijzinga die de 2-2 op het scorebord zette. Doch The Knickerbockers gaf het niet op en keepster Marijn Nienhuis moest dan ook alle zeilen bijzetten om haar doel schoon te houden. In de 71e minuut wisselde coach Gerdez Marjon Bos voor Minou Hegge. Het werden nog een spannende 20 minuten want soms mochten de stadjers heel ver komen maar wist EKC een tegentreffer ,wat zeker de nekslag geweest zou zijn, te voorkomen. Aan de andere kant wilde het EKC ook niet lukken. Het was Krista Berghuis die het in de 82e minuut op haar heupen kreeg, door de blauwe verdediging slalomde en de 3-2 inschoot. The Knickerbockers joeg nog fel op de gelijkmaker en ook EKC kreeg nog wat kansen maar het bleef 3-2 waarmee de drie punten in huis bleven en de laatste plaats aan The Knickerbockers werd overgedaan. Komende zaterdag is het SV Bedum-EKC, aanvang 12.30 uur.