Winst zaaldames Eenrum

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de “Ripperdahal” te Winsum speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 13 september tegen het altijd lastige Futsal Winsum 2.
EenrumOnder leiding van scheidsrechter D. Adema sloeg Eenrum al na 2 minuten toe. Anda Toonder gaf de voorzet waaruit zus Ellen de 0-1 inschoot. Eenrum was meer voorin dan Futsal Winsum maar paste zich wel aan het spel van haar tegenstander aan. Hierdoor bleef Futsal Winsum dan ook vrij eenvoudig overeind. De thuisploeg slaagde er zelfs in om in de 12e minuut langszij te komen. Na een overtreding kreeg Futsal Winsum een vrije trap die door Lisette Homan zo werd ingeschoten: 1-1. Het uit het net van het leer was het eerste balcontact van keepster Hilma Hamming – op een terugspeelbal na. Daarna probeerde Eenrum lange tijd om er door te komen maar al haar pogingen faalden. De gastdames begonnen nu ook wat meer uit te komen waardoor keepster Hamming nu toch wel wat meer in actie moest komen. Zij deed dat met verve. Aan de andere kant was ook Futsal Winsum-keepster Annebeth Neef op haar post. Toch gelukte het de roodbaadjes om de blauwe muur te slechten. Uit een corner van Anda Toonder in de 19e minuut belandde de bal bij zus Ellen die het leer weer terugschoof naar de inkomende Anda. Zij maakte het alsnog af: 1-2. Vervolgens drong Eenrum weer aan en waren er wat panieksituaties voor het Winsumer doel. In de slotfase sloeg Eenrum nog tweemaal toe. In de 23e minuut bereikte een uitgooi van keepster Hilma Hamming Anda Toonder die de bal op zus Ellen plaatste. Die op haar beurt zette Sarah Rijzinga in stelling die de trekker overhaalde: 1-3. In de 25e minuut was het weer raak. Anda Toonder stuitte op keepster Neef waarna Sarah Rijzinga het afmaakte: 1-4.

Tweede helft

De tweede helft verliep heel rommelig mede door het vreemde fluitgedrag van scheidsrechter Adema die de schijn tegen had dat hij toch meer de thuisploeg bevoordeelde. Eenrum bouwde ook nu aanvallen op maar deze hadden geen succes. Tot driemaal toe kregen Eenrum-speelsters tijdstraffen waardoor het team met één en zelf even met twee speelsters minder in het veld stond. Gelukkig overleefden de gasten dit hoewel Futsal Winsum het wel probeerde. Vervolgens kreeg ook keepster Hilma Hamming een voet tegen haar hoofd in de 36e minuut maar kon ze gelukkig verder. Nadat Sarah Rijzinga in de 46e minuut nog overschoot was Anda Toonder die met een goed geplaatst afstandsschot nog in dezelfde minuut de score naar 1-5 tilde. Vlak hierna viel Sarah Rijzinga met een serieuze enkelblessure uit en was de wedstrijd over. Zij zal een tijd uit roulatie zijn. Zo won Eenrum wel maar met een nare nasmaak. Donderdagavond 21.30 uur is het Eenrum-ZVV Madjoe.

Scoreverloop: 2. E. Toonder 0-1; 12. Homan 1-1; 19. A. Toonder 1-2; 23. Rijzinga 1-3; 25. Rijzinga 1-4; 46. A. Toonder 1-5.