Primeur dit seizoen een Meisjes MA-competitie met SV Bedum als koploper

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Dit seizoen is er voor het eerst ook een MA-competitie. MA staat voor Meisjes A-junioren die in competitieverband tegen elkaar. Een prima initiatief van de KNVB die blijkt geeft het dames en meisjesvoetbal serieus te nemen. Acht teams uit het noorden, waaronder een team uit Zuidwolde uit Drenthe, doen aan deze competitie mee en een van die teams die ook meespeelt, zijn de meisjes A-junioren van SV Bedum.
svBedumVoor deze acht teams is de competitie ondertussen al begonnen en heeft SV Bedum MA er al drie duels opzitten. De competitie werd begonnen met een 9-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Actief uit Eelde/Paterswolde. Vervolgens werd in Vries met 0-10 van VAKO gewonnen zodat de Bedumse meiden van een prima start konden spreken. De derde wedstrijd was een regelrechte thriller tegen Lycurgus. Een adembenemend duel werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel maar vriend en vijand waren het over een ding roerend met elkaar eens, dit was een mooi stukje reclame voor het meisjesvoetbal. Lycurgus was vanuit het verleden een angstgegner voor de meiden uit Bedum en vandaar dat de 5-5 bijna als een overwinning werd gezien.

Zaterdag wacht echter de volgende kraker voor SV Bedum MA als het in Groningen op bezoek gaat bij Helpman MA. Een duel tussen de nummers een en twee al moet daar aan toegevoegd worden dat Helpman een punt achterstaat maar ook een duel minder heeft gespeeld. De topper op de Esserberg, waar Helpman samen met Be Quick de bespeler van is, begint om 10.30 uur