De Heracliden 1 zaal start met ruime zege

Geschreven door Frits Tiekstra op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nadat Heracliden 1 zaal vorig seizoen met een tweede plaats in de tweede klasse en als halve finalist in de beker uitstekend gepresteerd had, is na uitvoerig overleg tussen spelers, bestuur en nieuwe trainer/coach Frits “Snip” Tiekstra, besloten om ons voor dit seizoen in te schrijven voor de eerste klasse.
DeHeracliden

De selectie is in tact gebleven en aangevuld met nieuwe vedette Mark “Hulk” van Doorn, die bij Loppersum op het veld actief is. Tevens is oud-vedette Wendy “Swa” Gustina terug gekeerd in het team.
Arjan “Don Aldo” Tiekstra heeft besloten dat Heracliden 1 zaal het vanaf nu zonder hem moet doen, waardoor de verantwoording nu in het geheel bij de gediplomeerde Frits “Snip” Tiekstra komt te liggen.
De selectie bestaat dit seizoen uit Fred “Oele” Uil, Robert “Macho” Landwehr, Klaas “Clasie” Dijkhuis, Mark “Hulk” van Doorn, Enno “WFR” Braam, Wendy “Swa” Gustina, Peter “Pan” Heeres, Ilyas “Black Pearl” Bahar, Frank “Che” Elzinga, Jordi “Ola” Dijkstra en Marco “El Nino” Consten. Laats genoemde speelt alleen de eerste 3 wedstrijden mee, hij gaat de hele wereld oppeppen tijdens zijn wereldreis waarvoor hij in oktober gaat vertrekken.

Elke speler heeft deze zomer een niet te onderschatten trainingsprogramma afgewerkt, waardoor er een topfit team aan de competitie kan beginnen.
Nadat de oefenwedstrijd van vorige week niet door kon gaan, stond afgelopen vrijdag de eerste competitiewedstrijd op het programma.

De tegenstander WMC 3, een jong team, was vanaf de aftrap in de Scherphornhal direct onder de indruk van WFR, die uitstraalde dat er hier geen punten weggehaald konden worden. Hij liet in enkele duels zien dat er met hem niet te spotten viel deze avond. Het was dezelfde WFR die iedereen tijdens de wedstrijdbespreking verraste met een Brabantse tongval...

Heracliden tikte er lekker op los en ging met een 3 - 0 voorsprong de rust in. Taak was om deze voorsprong uit te bouwen, goed verzorgd te blijven spelen en de nul te houden. Ondanks dat het tropisch warm was in de Scherphornhal hield het team zich uitstekend aan deze taken.

Vanaf de bank werd er druk gecoacht, de 'opa’s' waren niet te tellen. Resultaat een 7- 0 winst.
De goals werden gemaakt door Ola (3x), Clasie, Pan, Hulk en Macho.
Oele was euforisch door het houden van de nul. Er waren deze avond natuurlijk nog vele punten voor verbetering vatbaar, maar de inmiddels gediplomeerde Snip zal er alles aan doen om de Heracliden 1 zaal ook dit seizoen weer goed te laten draaien.