Ruime nederlaag EKC-dames tegen ACV

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In Assen openden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 7 september hun competitie in de derde klasse tegen de plaatselijke trots ACV.
Eenrum                         Kloosterburen1

In de eerste twintig minuten kon EKC goed meekomen. Het kreeg enkele kansen die onbenut bleven. Aan de andere kant vond ACV een goed keepende Marijn Nienhuis in haar pad. In de 9e minuut kreeg EKC een tegenvaller te verwerken toen Loes Korhorn geblesseerd uitviel. Marije Roelink werd haar vervanger. EKC was nu meer voorin maar kreeg in de 20e minuut de 1-0 om de oren. Daarna werd het toch allengs wat minder met de gasten. Voorin ontbeerde het stootkracht maar achterin stond het goed en vooral keepster Nienhuis was goed op dreef. Sarah Rijzinga en Janet Toonder waren aan de andere kant nog het dichtst bij een doelpunt maar bij de rust stond het nog 1-0.

Na de rust ging het mis. ACV zette een tandje bij en EKC had hier geen antwoord op. Al na drie minuten kreeg EKC de bal niet weg en ACV profiteerde: 2-0. EKC probeerde wat terug te doen maar Krista Berghuis schoot in het zijnet en Nina Baarslag stuitte op de ACV-keepster. Na 10 minuten in de tweede helft kon Lotte Hoogland niet verder. Lisanne Broekema werd haar vervanger. In de 57e minuut kreeg EKC wederom de bal niet weg en stond het 3-0. Het liep niet bij de gasten. In de 62e minuut bracht keepster Marijn Nienhuis nog uitkomst maar werd ze in de aansluitende corner alsnog geklopt: 4-0. Toch wist EKC nog wat terug te doen. Libero Wendy Reitsma schoof in de 66e minuut door en noteerde de 4-1. Het zou hen niet helpen want ACV wist nog driemaal (75e, 77e en 90e min.) de weg naar het doel te vinden wat een 7-1 eindstand opleverde. Hopelijk heeft EKC hiermee één van de favorieten gehad. Komende zaterdag is het EKC-GSVV The Knickerbockers 3.