Zaaldames Drachtster Boys winnen van landskampioen.

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond wisten de vrouwen van Drachtster Boys de eerste competitiewedstrijd te winnen tegen de landskampioen van vorig jaar. In de laatste minuut was het keepster Teuny Bosma die met een verre uitgooi richting Shannon Viet, via een speelster van OS Lusitanos, het winnende doelpunt op haar naam mocht schrijven.

 drachtsterboys

Na de aftrap door pupil van de week Rik Storms begonnen de zaalvrouwen van Drachtster Boys gedreven aan de wedstrijd. Het spel was in balbezit echter te onrustig en het was zoeken naar een opening. In balbezit werden verkeerde keuzes gemaakt, waardoor Os het initiatief naar zich toe kon trekken. De eerste echte kans was dan ook voor de gasten. De topscorer van vorig seizoen, Petra Verbeek, schoot naast. Daarna waren er kleine kansen aan beide kanten. Halverwege de eerste helft kwam Os op voorsprong na een foutje van Esther van Toledo. Gillanne Louwaars kon hiervan profiteren en scoorde de 0-1. Even later volgde nog een goede kans voor Bouchra Alt L’Hou, maar Teuny Bosma keepte een ijzersterke Wedstrijd. De beste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Lutske de Vries. Een prima voorzet van Shannon Viet werd door haar verkeerd geraakt en naast geschoten.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys sterk de kleedkamer uit. Os Lusitanos miste scherpte voorin en de lange ballen van achteruit door Linda Bos werden niet goed verwerkt door hun aanvallers. In de eerste minuut scoorde Shannon Viet de 1-1 door een lange uitgooi van Teuny Bosma met het hoofd te verlengen. Kort daarna was er een grote kans voor Esther van Toledo, waarbij de bal snoeihard de lat raakte. Nog geen minuut later maakte Lotte Donath, uit een prachtig ingestudeerde corner, de 2-1. Daarna neemt Os het initiatief weer over. Na slecht verdedigen aan Drachtster zijde, kon Gillanne Louwaars weer gelijkmaken; 2-2. Os bleef daarna aandringen en de thuisclub loerde op de counter. In de allerlaatste minuut werd de wedstrijd beslist. Os kreeg een vrije trap op de rand cirkel, maar Teuny Bosma pareerde deze. Daarna gooide Teuny Bosma opnieuw ver uit richting Shannon Viet. Zij miste dit keer echter de bal, waardoor deze tussen haar en verdedigster Linda Bos viel. De bal werd voldoende aangeraakt waardoor hij door de benen van keepster Jesca Willemsen het doel in rolde; 3-2. Een uitzinnige vreugde en luid gejuich ontstond er na het affluiten van de scheidsrechter.

Drachtster Boys Vr1 zaal speelt woensdagavond, i.p.v. vrijdagavond, in Den Helder tegen Watervogels/Noordstad Vr1. Deze wedstrijd is vervroegd omdat de zaalvrouwen van Drachtster Boys aankomend weekend in Portugal een internationaal toernooi spelen.

Voorafgaande aan de wedstrijd van Vr1 speelde het Talenten Team (Vr3) hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse tegen Drachtster Boys Vr2. De Talenten verloren deze wedstrijd met 5-1. De wedstrijden van Drachtster Boys zijn live te volgen via Twitter op @DFTda1 en op Facebook Drachtster Boys Vr.1

 Drachtster Boys VR1 Os Lusitanos Vr1 - 3-2

Selectie Dr.Boys·: Teuny Bosma, Janneke Vellema, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Shannon Viet, Lotte Donath en Lutske de Vries