Eenrum zaaldames openen sterk

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De zaalvoetbaldames van Eenrum openden de competitie vrijdagavond 6 september met een thuiswedstrijd tegen SV De Heracliden uit Uithuizermeeden. Vorige seizoen speelde De Heracliden nog in de 1e klasse maar door de verre reisafstanden acteren de dames nu een etage lager.
Eenrum

Eenrum startte goed want al na 3 minuten stond het 1-0. Op een schot van Anda Toonder redde Heracliden-keepster Dieuwke Vogel ten koste van een corner. Anda nam deze ook waarna Sarah Rijzinga raak schoot. Eenrum ging door maar ook De Heracliden kon goed meekomen. Wel was het wederom de thuisploeg dat de score in de 6e minuut verdubbelde. Sarah Rijzinga ging alleen door en noteerde de 2-0. Hierna begonnen de gasten beter te spelen en meer aan te dringen. Keepster Hilma Hamming – na een afwezigheid van een jaar weer van de partij – kreeg dan ook genoeg te doen. Vooral aanvoerster Marije Lenting nam het Eenrum-doel meermaals onder vuur. Na een kwartier spelen vonden de gasten dan ook de aansluiting. Marije Lenting brak door en zette de stand op 2-1. De Heracliden rook meer en kwam in de 19e minuut dan ook langszij. Alma Werkman vond Anne Wil Oosterhuis die doeltreffend afronde: 2-2. Eenrum poogde wat terug te doen maar nu waren het de blauwhemden die in de 21e minuut de leiding namen. Captain Marije Lenting was wederom succesvol: 2-3. Nog in dezelfde minuut sloeg Eenrum terug toen Anda Toonder de bal op Sarah Rijzinga plaatste die de ruststand op 3-3 stelde.

De tweede helft was net op gang toen De Heracliden in de 28e minuut wederom de leiding namen. Jantien Vogel vond Marije Lenting die andermaal raak schoot: 3-4. De Heracliden wilde meer en Eenrum kreeg het dan ook moeilijk. De thuisploeg bleef overeind en bouwde zelf enkele aanvallen op. Anda Toonder schoot twee keer naast evenals Sarah Rijzinga die ook tweemaal de bal aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. De drukkende warmte in de zaal begon ook op de conditie in te werken waardoor beide teams veel wisselden. Uiteindelijk slaagde Eenrum er toch in om in de 36e minuut langszij te komen. Sarah Rijzinga speelde zich vrij en schoot raak: 4-4. De Heracliden bleven komen maar ook de roodbaadjes kwamen weer meer in hun spel. Het waren de gasten die Eenrum in de 39e minuut aan de leiding hielpen. Anda Toonder bracht de bal voor het doel alwaar Anita Frankruyter in een poging de bal weg te werken deze pardoes achter keepster Dieuwke Vogel schoot: 5-4. Het bleef spannend want de wedstrijd kon nog alle kanten op. Beide teams lieten dan ook mogelijkheden liggen maar in de 45e minuut was Eenrum alsnog gelukkig. Sarah Rijzinga speelde af op de linkerflank opkomende Margriet Rozema die met een fraai schot voor de 6-4 tekende. In de resterende vijf minuten werd het nog behoorlijk spannend maar Eenrum trok de 6-4 over de streep en hield daarmee de drie punten in huis. Toch is het stoppen van Janet en Minke Toonder en Karina Smits wel voelbaar maar de start is goed begonnen. Komende vrijdag is het Futsal Winsum 2-Eenrum.

Scoreverloop: 3. Rijzinga 1-0; 6. Rijzinga 2-0; 15. Lenting 2-1; 19. Oosterhuis 2-2; 21. Lenting 2-3; 21. Rijzinga 3-3; 28. Lenting 3-4; 36. Rijzinga 4-4; 39. Frankruyter 5-4 (e.d.); 45. Rozema 6-4.

Scheidsrechter: W. Nubé (Eenrum)

Eenrum: Hilma Hamming, Sarah Rijzinga, Vera Toonder, Korinne Huizenga, Anda Toonder, Ellen Toonder en Margriet Rozema.

SV De Heracliden: Dieuwke Vogel, Marije Lenting, Anne Wil Oosterhuis, Wieke Molema, Anita Frankruyter, Alma Werkman, Jantien Vogel en Marit van Dijken.