EKC dames 2 wint tweede bekerwedstrijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor hun tweede bekerwedstrijd speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 31 augustud op Sportpark Kloosterburen tegen de dames van Noordpool UFC uit Uithuizen. Interim-coach Bart Korhorn beschikte met 15 dames over een ruïne selectie.
Kloosterburen1                       Eenrum


Al gauw bleek dat EKC de betere partij was. Het creëerde dan ook een veldoverwicht zonder dit vooreerst in resultaten te kunnen omzetten. Ook werden er niet veel kansen geschapen. Het duurde tot de 26e minuut eer de thuisploeg toch een voorsprong nam. Een hoekschop van Irene Bos werd door de overigens goed keepende doelwachster van Noordpool in eigen doel gewerkt: 1-0. EKC wilde meer maar de keepster van Noordpool stond in de weg. Zelf kwam Noordpool er aanvallend nauwelijks aan te pas. Het ontbrak de ploeg niet aan werklust maar aan kwaliteit wat ook geen wonder is daar het elftal nu haar tweede seizoen ingaat. Wel had EKC hiervan meer moeten profiteren. Nadat Kim Mulder twee keer op de keepster stuitte was het in de 37e minuut wel raak. Minou Hegge zette haar team op een 2-0 voorsprong. Dit werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft domineerde EKC. Wel kwam Noordpool in deze tweede helft wat meer opzetten en kreeg keepster Christina Prins wat meer ballen te verwerken. In de 58e minuut kwam EKC op 3-0 toen wederom Minou Hegge met een mooi afstandsschot raak schoot. Vier minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap van Claudia van der Horn spatte via onderkant lat in het doel: 4-0. Even kwam Noordpool – zoals eerder gemeld – twee keer dreigend opzetten zonder hier resultaat uit te boeken. Het was wederom de thuisploeg dat de score verder opvoerde. In de 72e minuut was het Iris Knol die de stand op 5-0 stelde. Kort daarop moest EKC-keepster Prins haar eerste echte redding verrichten. Daarna bleef EKC aandringen maar er viel slechts nog maar één treffer. Kim Mulder stelde in de 75e minuut de stand op 6-0. Hierna bleef EKC wel komen maar treffers vielen er niet meer. Noordpool kwam wel iets dichterbij maar ook zij was niet bij machte de stand te veranderen zodat 6-0 ook de eindstand werd. Met iets meer precisie had er nog meer ingezeten maar al en al was het een mooie overwinning.

Scoreverloop: 26. Bos 1-0; 37. Hegge 2-0; 58. Hegge 3-0; 62. Van der Horn 4-0; 72. Knol 5-0; 75. Mulder 6-0.

Scheidsrechter: J. Wierenga (Kloosterburen)

Coach EKC: Bart Korhorn

Grensrechter EKC: Roos Meijer

Opstelling EKC: Kirsten Berghuis, Irene Bos, Marjon Bos, Minou Hegge, Lotte Hoogland, Eline Oostindiëen, Claudia van der Horn, Iris Knol, Lisette Luit, Kim Mulder, Christina Prins, Lisanne Niezemüller, Marije Roelink, Elise Stiekema en Liesanne Tammens.