Dames EKC winnen van CVV

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks  stootten de dames van Eenrum/Kloosterburen zaterdag in Kloosterburen op het elftal van CVVB uit Bedum.

Eenrum                 Kloosterburen

In het begin ging het moeizaam met de thuisploeg. CVVB overliep de gastdames op het middenveld maar wist dit verder niet uit te buiten. Aan de andere kant kwam ook Eenrum/Kloosterburen er niet door. Pas na 19 minuten nam de thuisploeg de leiding zij het met wat hulp van CVVB. Een vrije trap van Wendy Reitsma werd door keepster Gonnie Smit niet goed verwerkt waarna Krista Berghuis het afmaakte: 1-0. Een tegenstoot van CVVB werd afgestopt waarna Eenrum/Kloosterburen weer de aanval zocht. In de 25e minuut had dit wederom succes. Een voorzet van Marjon Bos vanaf de rechterflank werd door Nicky Bos ingeschoten: 2-0. Langzamerhand nam de thuisploeg het heft in handen zonder dit echt in resultaten om te zetten. De mogelijkheden waren er wel maar het benutten was een tweede. Toch kwam Eenrum/Kloosterburen voor de rust nog op 3-0. In de 41e minuut vond Marjon Bos de rappe Sarah Rijzinga die raak schoot.

Tweede helft

In de tweede helft wilde Eenrum/Kloosterburen meer maar vooralsnog lukte dat niet. CVVB kwam er ook niet door wat mede te danken was aan het goede keeperswerk van Marijn Nienhuis. In de 64e minuut edoch was het wederom raak voor de gastvrouwen. Een vrije trap van Sarah Rijzinga vanaf de rechterflank draaide heel mooi in het doel over keepster Gonnie Smit: 4-0. Eenrum/Kloosterburen was wel meer in de aanval maar verdere treffers bleven uit. Ook CVVB was niet meer bij machte iets terug te doen zodat Eenrum/Kloosterburen met deze 4-0 overwinning de eerste drie punten voor een eventueel kampioenschap binnen heeft. Komende zaterdag spelen de dames uit bij ONT.