Nieuws uit de regio: Jan Posthumus volgend seizoen terug bij ZEC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In 2010  deed Jan Posthumus een stapje terug als eerste doelman van ZEC. De geroutineerde doelman deed dit om de jonge Dennis Werkman een kans te geven.

ZEC1

Posthumus was al als keeperstrainer actief bij de Heracliden en werd daar aan het begin van het seizoen 2011-2012 tevens elftalleider bij het eerste elftal en was de stand-in voor eerste doelman Pieter Buikema.

Maar enkele weken geleden circuleerden er geruchten dat Jan Posthumus aan een comeback dacht. De doelman miste het op zaterdag spelen meer dan hij zelf verwacht had en toen het verzoek uit Zandeweer kwam begon het toch weer te kriebelen vertelt Jan Posthumus. ‘Ik trainde op dinsdag de keepers en op donderdag deed ik bij de Heracliden met de groep mee maar er kwam geen zaterdag achteraan. Dat miste ik echt zodat ik besloot om toch de draad weer op te pakken.”

Een keuze die niet gemakkelijk was want de ervaren doelman heeft het ook prima naar zijn zin in Uithuizermeeden.‘Absoluut en ik blijf als keeperstrainer aan de Heracliden verbonden waar ze het wel jammer vinden dat ik op zaterdag weer bij ZEC ga keepen.”

Zo beginnen de eerste contouren van het ‘nieuwe” ZEC een beetje zichtbaar te worden en vallen er in het geruchten meerdere namen van spelers die misschien terugkeren. De geruchten heeft Jan ook gehoord maar ook hij heeft het principe eerst zien dan geloven. ‘Je hoort weleens wat maar ik voordat er geen overschrijving is aangevraagd blijven het geruchten waar je niets aan hebt. We zullen het de komende maanden wel zien maar ik verheug me erop om weer iedere zaterdag te spelen. Dat was voor mij