Noordelijke Kampioenschappen Spelregelwedstrijden voor jeugdspelers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op www.tweenul.nl was het bericht te lezen dat de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) in april de Noordelijke kampioenschappen spelregelwedstrijden voor jeugdspelers tot en met 19 jaar organiseert. Voetbalverenigingen uit het Noorden kunnen zich inschrijven met één of meerdere teams van vier jeugdvoetballers en of (club)scheidsrechters, begeleid door een coach. Het winnende team neemt deel aan de Nederlandse finale op zaterdag 12 mei in Deventer.

scheidsrechter 23153hDe spelregelkennis bij de jeugdspelers zakt sinds enige tijd af. Door de spelregelwedstrijden krijgt de jeugd weer kennis van de spelregels. Deze kennis komt ten goede aan de sportiviteit en de jeugd krijgt meer begrip voor beslissingen die scheidsrechters nemen tijdens wedstrijden. Jeugdspelers met goede kennis van spelregels kunnen potentiële scheidsrechters zijn.

Dit jaar is de organisatie van de spelregelwedstrijden in het Noorden in handen van de COVS-afdelingen Drachten, Veendam en Centraal Drenthe. Voetbalverenigingen die met één of meer teams mee willen doen, kunnen contact opnemen met Harm Veenstra van COVS Drachten, 0512-522219.

De wedstrijd bestaat uit drie vragenronden. De eerste ronde bestaat uit tien schriftelijke meerkeuzevragen. Daarna komt de quizronde, waarbij deelnemers vijf vragen beantwoorden aan de hand van een antwoordenlijst met tien mogelijkheden. De derde ronde is een leesvragenronde, waarbij uit een gekozen vraagnummer een meerkeuzevraag wordt gesteld.