Johan Roeters Spelregelkampioenschap gewonnen door Bert Volders en Colin Prooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2011-2012 van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is gewonnen door Bert Volders uit Bedum en Colin Prooi uit Hellevoetssluis.

scheidsrechter 23153h

Volders won in de categorie leden, Prooi in de categorie overige deelnemers. De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds 1980 gehouden. De vragen worden gepubliceerd in het cluborgaan De Aftrap en sinds vorig seizoen ook via de website www.covsgroningen.nl. Illustere winnaars uit het verleden zijn onder andere wijlen Willem Wieringa, Roelof Luinge en Kristian Bakkelo.

Volders won in de categorie leden van de scheidsrechtersvereniging. In de zes schriftelijke vragenrondes van telkens vijf meerkeuzevragen bleef hij foutloos. Hij bleef ook in de barrage foutloos. Die was nodig omdat dorpsgenoot Henk Steenhuis eveneens alles goed had. Steenhuis maakte in de barrage één foutje. Talent Sam Dröge eindigde als derde. De bijbehorende Johan Roeders bokaal werd op 5 maart tijdens de jaarvergadering uitgereikt door vragensteller Klaas Smith. Volders won vorig seizoen ook al, toen voor de eerste keer.

Colin Prooi won in de categorie niet-leden. Ook hij bleef in alle vragenrondes foutloos. Prooí is opvolger van Bayram Cakir uit Den Bosch, die vorig seizoen wist te winnen.

De volledige uitslagenlijst is terug te vinden op www.covsgroningen.nl