Futsal Marum wint lastige thuiswedstrijd tegen SVMH en blijft op kampioenskoers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdag 2 maart moest Futsal Marum in thuishaven De Holten aantreden tegen buurtgenoot SVMH. Een wedstrijd die een heuse derby genoemd mag worden. Er heerst toch altijd een stukje sportieve rivaliteit en verschil op de ranglijst of niet, het zijn wedstrijden op zich.

1329387964Nfutsal marum

Dit bleek eens te meer vorige week toen de derby ook op het programma stond (inhaalwedstrijd 1e periode). In Leek, wat de thuishaven is van SVMH, verspeelde Futsal Marum kostbare punten met een einduitslag van 4-4. In de strijd om het kampioenschap mochten er nu niet nogmaals punten worden verspeeld, iedereen was daarom gebrand op een goed resultaat.

De eerste kansen waren niettemin voor SMVH. Al in de eerste minuut leverde een gevaarlijke counter van SVMH bijna een eigen doelpunt op. Daniel Laturiuw teisterde de paal van zijn eigen doel en de rebound werd door SVMH speler Koster over geschoten. De tweede kans van SVMH was wel raak. De organisatie bij een vrije bal voor SMVH stond niet goed, waardoor de bal door de muur heen achter keeper Veninga verdween: 0-1. Het bleek voor Futsal Marum lastig om een gaatje in de goed georganiseerde defensie van SMVH te vinden, maar toch lukte dit acht minuten voor de rust. Marc Boonstra vond met een mooi steekpassje Stephan Latuputty die de keeper verschalkte: 1-1. Vijf minuten voor de rust kwam Futsal Marum vervolgens ook op voorsprong. Mart Hoekstra rolde de bal af naar Daniel Laturiuw, die de bal vanaf de linkerkant schitterend in de kruising plaatste: 2-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft startte slecht voor Futsal Marum. Direct in de eerste minuut kreeg keeper Erwin Veninga een gele kaart voorgehouden wegens ‘te wild uitkomen’. Volgens de scheidsrechter belette hij hiermee indirect een scoringskans, wat hem een gele kaart opleverde. Speler Mart Hoekstra nam plaats onder de lat. Zoals zo vaak dit seizoen staat de organisatie in ondertal goed bij Futsal Marum. SVMH had dan ook de grootste mogelijke moeite om te scoren. Net nadat de twee minuten straftijd voorbij waren en een speler van Futsal Marum het veld in kwam rennen, vond SVMH toch nog het gaatje: 2-2. De spanning nam toe in De Holten, er mogen niet nogmaals punten verspeeld worden! Futsal Marum bleef moeite houden om het gaatje te vinden in de georganiseerde verdediging van SVMH. Een kwartier voor tijd lukte dit toch. Wederom was het goudhaantje Daniel Laturiuw die Futsal Marum op voorsprong bracht. Op een assist van Noël Kailola schoot hij de bal binnenkant paal achter de keeper van SMVH: 3-2. Dit was het startsein van een zestal knotsgekke minuten. Want in deze zes minuten liep Futsal Marum ineens uit naar 6-2. De 4-2 kwam op naam van Erwin Bandringa (assist Latutputty), de 5-2 werd uit een corner door een speler van SVMH zelf binnen gewerkt en de 6-2 kwam op naam van Stephan Latuputty, die hiermee ook zijn tweede van avond aantekende. Waar Futsal Marum de hele avond moeite had om openingen te vinden, werd zo ineens de wedstrijd in zes minuten beslist. Hoewel Futsal Marum in de slotfase nog kansen had om de score verder uit bouwen, kwam in de stand geen verandering meer. Met deze 6-2 eindstand blies de pietluttig fluitende scheidsrechter Van der Wal voor het eindsignaal.

Futsal Marum speler Erwin Bandringa was opgelucht na afloop: “Dit zijn altijd lastige wedstrijden en we kunnen ons in deze fase geen puntverlies meer veroorloven. Daarom is het mooi dat we hem in de tweede helft toch over de streep trekken”. Door deze overwinning behoudt Futsal Marum vijf punten voorsprong op nummer twee, Futsal Dragten. Het heeft echter met Zevenhuizen (uit), Nieuw-Roden (thuis), De Harkema (uit en thuis) en Drs. Vijfje (thuis) nog vijf hele lastige wedstrijden voor de boeg. Futsal Marum blijft er goed voorstaan, maar de strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open.

Statistieken: 0-1 SVMH, 1-1 Latuputty, 2-1 Laturiuw, rust, 2-2 SVMH (overtal), 3-2 Laturiuw, 4-2 Bandringa, 5-2 eigen goal, 6-2 Latuputty.

 

Selectie: Erwin Veninga (k), Rinze Boonstra, Stephan Latuputty, Daniel Laturiuw, Melle Kuipers, Noël Kailola, Mart Hoekstra, Erwin Bandringa en Marc Boonstra (c).