Vrijdag weer een kraker voor Futsal Marum in de 'Groene Kathedraal"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond staat er voor het eerste team van Futsal Marum weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan komt namelijk ‘buurman” SVMH op bezoek.

1329387964Nfutsal marum

Een echte derby in de Groene Kathedraal zoals sporthal De Holten ook wel genoemd wordt. Een derby waar een van de spelers van Futsal Marum al naar uitkijkt. ‘Dit zijn natuurlijk prachtige wedstrijden een derby op het veld of in de zaal maakt niets uit. Er spelen altijd andere belangen mee en het is natuurlijk een ‘ons kent ons” wedstrijd.'

Futsal Marum staat op dit moment bovenaan in de eerste klasse en heeft de ambitie om via het kampioenschap volgend jaar een treetje hoger te spelen vertelt Rinze Boonstra.‘Dat is inderdaad de doelstelling die we voor het seizoen afgesproken hebben en tot nu toe liggen we op koers. Maar het gat naar de concurrentie is niet groot zodat we een spannende slotfase tegemoet gaan.”

Maar eerst SVMH dat vorige week de gastheer van Futsal Marum was en de koploper op twee verliespunten trakteerde. In een enerverend duel werd het 4-4 wat aangeeft dat beide teams duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. Voor het duel tegen SVMH kunnen de Marumers niet beschikken over de geblesseerde Francis Veenema en de door werkzaamheden afwezige Rick Spoelman. Zij worden door voor het duel tegen SVMH vervangen door Daniel Laturiuw en Mart Hoekstra.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur in sporthal De Holten die naar alle waarschijnlijkheid weer bomvol zal zitten met Futsal-liefhebbers uit Marum en omstreken.