Amateurclubs geen trek in Jupiler League

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Opnieuw lijkt er dit seizoen geen club te degraderen uit de Jupiler League. De nieuwe degradatieregeling is wel van kracht, maar gaat alleen op wanneer clubs uit de topklasse willen promoveren.

 195959

Vooralsnog hebben de amateurclubs uit de topklasse kenbaar gemaakt niet de stap naar de eerste divisie te willen zetten. De clubs zijn het niet eens met de eisen die aan een promotie zijn verbonden. Volgens de reglementen van de KNVB dient de nummer laatst van de Jupiler League te degraderen, de algeheel amateurkampioen of de verliezend finalist komt in aanmerking om te promoveren.

Novum peilde de meningen bij de clubs die nog in de strijd zijn om het kampioenschap bij de amateurs. Spakenburg, IJsselmeervogels, Haaglandia, Rijnsburgse Boys en Achilles '29 zien een promotie allen niet zitten. "Bij een promotie van de topklasse naar de Jupiler League zijn de gevolgen gewoon veel te groot. De KNVB moet nu gaan nadenken hoe ze dat probleem willen tackelen", klinkt het in Rijnsburg.

Het grootste struikelblok is vooralsnog de eis dat elke Jupiler League-club minimaal zestien contractspelers moet tellen. Ook de speeldag, de eerste divisie komt vast op vrijdagavond in actie, is een probleem voor de amateurs. Het heeft er dus alle schijn van dat ook dit seizoen geen club uit de Jupiler League verdwijnt.

Bron: www.voetbalrimeur.nl