Futsal Marum speelt gelijk in derby

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De wedstrijden tussen Futsal Marum en SVMH mogen met recht derby’s worden genoemd en zijn per definitie lastige wedstrijden voor de Marumers. Vrijdag 24 februari stond deze wedstrijd weer op het programma in sportcentrum Leek, de huishaven van SVMH.

futsal marum

Futsal Marum was gehavend, want zowel aanvoerder Francis Veenema, vice-aanvoerder en ‘spielmacher’ Marc Boonstra, als ook spits Rick Spoelman waren door blessures en werk niet in staat om te spelen. Met Mart Hoekstra en Daniel Laturiuw als vervangers, stond Futsal Marum met acht man aan de aftrap. Futsal Marum begon goed aan de wedstrijd, dicteerde het spel en kwam op dat moment verdiend op een 0-1 voorsprong. Een fantastische zaalvoetbalaanval werd via de combinatie Mart Hoekstra-Melle Kuipers-Mart Hoekstra bekwaam door laatstgenoemde afgerond. SVMH kwam vervolgens op 1-1 na slecht verdedigen aan Futsal Marum zijde. De spits van SMVH belandde in een één tegen één situatie, draaide bij z’n directe tegenstander weg en schoot de bal goed binnen. Hierna kwam SVHM zelfs op 2-1 en kwam het besef bij Futsal Marum dat dit een hele lastige avond zou gaan worden. Dat werd nog lastiger toen SVMH counterde en een speler van hun alleen op goalie Veninga afkwam. Veninga kwam uit, belandde buiten zijn doelgebied, maakte hands en kreeg de gele kaart voorgehouden. Mart Hoekstra nam plaats onder de lat en deed dit met verve. Uit de eerste minuut van deze overtal werd niet gescoord. Hierna brak de rust aan.

In de tweede helft moest Futsal Marum dus nog één minuut door met een man minder. Ook in deze minuut werd niet gescoord door SVMH, waarna goalie Veninga weer plaats mocht nemen in het doel. Na een minuut of vijf spelen in deze tweede helft volgde dan toch de 2-2 voor Futsal Marum. Erwin Bandringa had een goede actie in huis, kwam vanaf links naar binnen en haalde hard uit. Via de keeper verdween de bal in het doel. Inmiddels waren er een aantal Futsal Marumers vanuit een uitwedstrijd bij Roden ook aangekomen in Leek om FM 1 te supporten. Zij zagen een spannende tweede helft. SVMH wist wederom op voorsprong te komen uit een vrije bal. Via een scrimmage (rug van Noël Kailola) verdween de bal in het Marumer doel: 3-2. Wederom kwam Futsal Marum hierna op gelijke hoogte. Een mooie aanval werd bij de tweede paal binnengelopen door Daniel Laturiuw en weer was de wedstrijd in evenwicht: 3-3. Nog geen minuut later volgde ook de 4-3 voor SVMH. Een speler liep leep weg uit de rug van Melle Kuipers en schoof de bal achter Veninga. Met nog acht minuten op de klok moest Futsal Marum alles uit de kast halen. Het probeerde wat het wilde, maar het lukte niet. In de laatste drie minuten besloot coach Besling om keeper Veninga te wisselen voor voetballer Kailola. Een zet die goed uitpakte. Anderhalve minuut voor het einde vond ‘vliegende keep’ Kailola Mart Hoekstra bij de tweede paal, die beheerst binnentikte: 4-4. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was Futsal Marum ook nog dicht bij de 4-5, maar een schot van Kailola verdween via de schouder van de SVMH keeper net naast het doel.

Met dit gelijkspel blijft Futsal Marum koploper, maar ziet het door dit puntverlies het gat slinken tot vijf punten op nummer twee, Futsal Dragten. Met nog zes wedstrijden voor de boeg zal Futsal Marum alles uit de kast moeten halen om het kampioenschap binnen te halen. Hier mag geen moment van verslapping meer tussen zitten.

Statistieken:

0-1 Mart Hoekstra, 1-1 SVMH, 2-1 SVMH, RUST, 2-2 Erwin Bandringa, 3-2 SVMH, 3-3 Daniel, Laturiuw, 4-3 SVMH, 4-4 Mart Hoekstra.

Selectie Futsal Marum:

Erwin Veninga (k), Rinze Boonstra, Stephan Latuputty, Daniel Laturiuw, Melle Kuipers, Noël Kailola (c), Mart Hoekstra en Erwin Bandringa.