Sportpark WEST-END is terug!

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De naam van het oude Sportpark WEST- END is 42 jaar na dato weer in ere hersteld.

1330614371Nwest end

West-End in ere herstelt   foto:www.gruno.nl

 Het in 1950 aangelegde Sportpark kreeg de naam West-End net als de streek waarin het aangelegd was. In de jaren zeventig doopten ambtenaren zonder sentiment het Sportpark om tot Vinkhuizen, dit ter afschuw van de verenigingen die er speelden zoals Gruno en Forward.

Deze clubs deden hun beklag bij de Gemeente, maar dit bleef zonder resultaat want het bleef het park met de vreselijke naam, sportpark Vinkhuizen.
In de jaren 80 maakte Gruno lid Gerard Helsma er nog een gedicht over Sportpark "West-End":
 
Op 16 september 1950 was bekend er is een nieuw sportpark in Groningen genaamd "West-End"
Het werd voor de voetbalclub "Gruno" een nieuw avontuur met de korfbalclub West-End als goede buur.
 
Het team van Gruno op terrein "West-End" was in die tijd wijd en zijd bekend.
Harm Postema, Tjeerd van Hoogen en Piet Dol waren een begrip
Zij overwonnen in de jaren vijftig de moeilijkste klip.
 
Het duizendkoppige publiek stond vaak te dringen bij de spannende wedstrijden tegen Frisia en Harlingen. Oh, groene grasmat wat heb jij geleden tegen de teams uit andere steden.
 
Wat bracht je ons vreugde en plezier voor heel Kostverloren bracht je veel vertier. Het sportpark met de schitterende naam werd in de jaren zeventig te niet gedaan. Hoewel we niet hoefden te verhuizen moesten we nu luisteren naar de naam Vinkhuizen.
Verloren ging de naam "West-End" door gemeentelijke ambtenaren zonder sentiment.
 
Weg sportpark met de mooiste naam hier kon zelfs geen San Siro tegenaan.
Ik hoop, voor een ieder jong en oud is nu bekend sportpark Vinkhuizen heette vroeger "West_End".
================================
 
Tijdens het 90 jarig bestaan van Gruno (april 2010) kwam de naam van het
sportpark ook weer ter sprake.

Er werd over gesproken in het sportprogramma van Radio Noord (11 april 2010). Senior verslaggever Dick Heuvelman van het DVHN gaf Helsma het advies om weer in de pen te klimmen. Helsma stuurde een brief aan Sportwethouder Frank de Vries, die dit doorspeelde
aan Jelle Zwart van de dienst OCSW. Deze maakte er samen met zijn collega’s werk van en nu anno 2012 siert de naam WEST-END weer op de geheel vernieuwde ingang zodat Gruno, Lycurgus, O.Z.W. , Groninger Boys en de Club Brothers kunnen hun gasten weer in stijl ontvangen. Een mooi gebaar van de Gemeente Groningen die aangeeft dat sentimenten toch een rol in bepaalde beslissingen meespelen. WEST-END, in het interview dat ik samen met Gerard Helsma bijna twee jaar geleden, kregen we het ook over WEST-END en heb ik er toen nog een column aan besteed. Een column waarin ik de hoop uitsprak dat de Gemeente Groningen de clubs op sportpark Vinkhuizen, hoe bedenk je het, WEST- End teruggaf. Nu is het gerealiseerd en daarmee feliciteer ik de clubs op WEST- End van harte