Dames Eenrum winnen overtuigend van Futsal Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de anderhalve zaalvoetbalcompetitie stuitten de dames van Eenrum andermaal op het derde team van Futsal Winsum, dat eerder al met 1-8 verslagen was.

 logoeenrum

Onder de redelijk goede leiding van scheidrechter I. Pourkhonami begonnen beide ploegen rustig op te bouwen en testten elkaar defensies. Het was Eenrum dat na anderhalve minuut al de leiding nam zij het met hulp van de thuisploeg. Een schot van Sarah Rijzinga werd door Iris Oostindiën achter keepster Annebet Neef gewerkt: 0-1. De thuisploeg probeerde ook wat terug te doen maar over het algemeen was Eenrum de betere ploeg wat het ook aan haar stand (2e tegen Futsal Winsum 8e en laatste) verplicht was. Toch werd Eenrum-keepster Hilma Hamming wel enkele malen uit getest wat ze goed doorstond. Het was wederom Eenrum dat in de 9e minuut door goalgetter Sarah Rijzinga op 0-2 kwam. Een minuut later was het andermaal raak. Selina Smits vond Sarah Rijzinga die keepster Neef omspeelde en de 0-3 binnen schoof. Winsum-speelster Stefanie Kruger stuitte nog op keepster Hamming waarna Eenrum in de 12e minuut andermaal in de roos trof. Sarah Rijzinga brak over de linkerflank door en scoorde de 0-4. Futsal Winsum probeerde wat terug te doen maar vooralsnog leverde dit geen resultaat op. Natuurlijk lukte het bij Eenrum ook niet allemaal omdat de ploeg niet optimaal speelde. Toch breidde het haar voorsprong in de 15e minuut nog verder uit. Selina Smits vond Sarah Rijzinga die eerst op keepster Annebet Neef stuitte maar het daarna alsnog afmaakte: 0-5. Een minuut later ging Rijzinga zelf door en liep de 0-6 binnen. Daarna wist de thuisploeg toch wat terug te doen want Anouk de Vries verkleinde in de 20e minuut naar 1-6. Dit zette Futsal Winsum tot meer aan want anderhalf minuut later kon Wendy de Blecourt ineens doorgaan en de 2-6 noteren. Beide ploegen kregen hierna nog wat kansen (Eenrum Minke Toonder 2x en Linda Bolt en Winsum Marisha Pol en Anouk de Vos) maar tot de rust bleef het hierbij.

De tweede helft startte met een aandringend Futsal Winsum wat echter al gauw weer inzakte waarna Eenrum, dat ook geen beste wedstrijd speelde, het weer overnam. Het mistte echter wel voorin. Een vrije trap van Sarah Rijzinga werd weggewerkt en Vera en Anda Toonder stuitten op keepster Neef. Toch was het weer Eenrum dat haar riante voorsprong in de 8e minuut verder uitbreidde. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die de 2-7 op haar naam zette. Een minuut later gooide keepster Hilma Hamming de bal bijna over het hele veld uit naar Anda Toonder die het leer oppikte, doorging en de 2-8 binnen liep. Toch begon Futsal Winsum wat driester te worden. Eerst stuitte Wendy de Blecourt nog op keepster Hamming maar in de 13e minuut was het wel raak. Marisha Pol brak door en scoorde de 3-8. Volgens Eenrum werd de treffer onterecht goedgekeurd daar Pol wel heel erg hard doorging op Hamming. Even leek Eenrum hierdoor van slag en Futsal Winsum profiteerde gelijk. In de 14e minuut noteerde wederom Marisha Pol de 4-8 waarna een minuut later ook Anouk de Vos haar doelpunt meepikte: 5-8. Even leek er een sensatie in de lucht te hangen maar Eenrum hervond zich en stelde in de 18e minuut weer orde op zaken. Sarah Rijzinga werd aangespeeld en knalde de 5-9 binnen. Hierna kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas hoewel een schot van Nynke van der Veen net werd weggewerkt. In de 21e minuut verdween een vrije trap van Sarah Rijzinga via de Winsumer muur in het doel: 5-10. Ook het laatste woord was aan Eenrum in de 23e minuut. Vera Toonder vond Sarah Rijzinga die zich door de Winsumer verdediging werkte en de 5-11 op het scorebord zette. Het feit dat Eenrum de laatste twee minuten met 4 man verder moest daar Linda Bolt wegens knullig de bal teruggeven het veld uit moest hielp de thuisploeg ook niet meer zodat met 5-11 Eenrum wederom de 3 punten mee naar huis nam en het in de race blijft voor het kampioenschap. Aanstaande woensdag wacht dan ook de kraker met mede koploper GSFV Drs. Vijfje 6 in Groningen.