EKC en Warffum oefenen tegen elkaar

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een combinatieteam van het eerste en tweede elftal van Eenrum/Kloosterburen speelde zaterdag 25 februari een oefenwedstrijd tegen de dames van Warffum.Oorspronkelijk zou het alleen  het tweede elftal zijn maar door vele afzeggingen werd er een beroep gedaan op een aantal eerste elftalspelers zodat het een combiteam werd.

knvb-meidenvoetbal 1

De thuisploeg had twee reserves en Warffum was net met 11 dames. Daar beide keepsters, Kim Bos en Marijn Nienhuis, bij Eenrum/Kloosterburen afwezig waren stond Marjon Bos onder de lat. Onder leiding van scheidsrechter J. Willemsen startte de thuisploeg met de wind in de rug. Eerst ging het aardig gelijk op maar allengs verplaatste het spel zich meer naar de helft van Warffum alwaar de defensie onder leiding van Nelleke Ensink het behoorlijk druk kreeg. Het wat drassige tweede veld van Eenrum bemoeilijkte het spelen ook nog eens. Toch was het de thuisploeg dat haar kansen kreeg. Echter Kim Mulder en Irene Bos waren vooralsnog onfortuinlijk. Maar met de wind in de rug begon Eenrum/Kloosterburen meer aan te dringen wat in de 16e minuut dan ook in een voorsprong resulteerde. Kim Mulder vond Roos Meijer die keepster Marjolein Buma passeerde: 1-0. Een minuut later stond het ook 2-0 toen een afstandsschot van Irene Bos ineens raak was. Warffum probeerde wel wat terug te doen maar de thuisploeg was beter. Loes Korhorn raakte nog de kruising waarna het in de 24e minuut andermaal raak was. Irene Bos vond Merel Schothorst die doorbrak en de 3-0 noteerde. Warffum-keepster Marjolein Buma kreeg het dan ook niet koud in tegenstelling tot keepster Marjon Bos die niets te verwerken kreeg. Ook het laatste woord was aan Eenrum in de 33e minuut . Monika Markus vond Irene Bos die de ruststand op 4-0 zette. Daar het voor beide elftallen de eerste wedstrijd was na een lange winterstop werd besloten twee maal 35 minuten te spelen.

In de tweede helft nam Lisanne Leber de plaats over van Marjon Bos onder de lat. Zij kreeg het drukker dan Bos. Nu had Warffum de wind mee. Om meer stootkracht in de voorhoede te krijgen ging Nelleke Ensink op de spitspositie spelen. Nadeel was echter wel dat de verdediging van Warffum het daardoor zwaarder kreeg. Het was wederom de thuisploeg dat na twee minuten haar voorsprong nog verder uitbreidde. Vanaf de linkerflank vond Marjon Bos de op rechts staande Roos Meijer die met een mooi geplaatst schot haar tweede van die morgen maakte: 5-0. Warffum probeerde  wat terug te doen maar moest toch haar meerdere erkennen in de thuisploeg. Toch bleven de gasten dapper doorgaan. Na 8 minuten lag ook nummer zes in het net. Claudia van der Horn ontving op de rechterkant de bal en knalde van afstand raak: 6-0. Even leek de blessure van Romy Rijzinga in de 12e minuut ernstig maar het viel mee alhoewel zij niet meer verder kon waardoor Eenrum/Kloosterburen nog over één reservespeelster beschikte. De thuisploeg begon meer mogelijkheden te missen voorin terwijl ook Warffum, gesteund door de wind, wat meer opdrong. In de 20e minuut betaalde dit zich bijna uit toen Lisanne Kuin op keepster Lisanne Leber stuitte. Warffum kreeg wat meer mogelijkheden en in de 26e minuut was het dan ook raak. Ingrid van Dijk bereikte Daniëlle Kuin die de 6-1 noteerde. Warffum rook meer want twee minuten later was het andermaal raak. Met een afstandsschot zette Liza Huizingh de stand op 6-2. Hier bleef het echter bij voor Warffum want Eenrum/Kloosterburen nam weer over en een minuut na de 6-2 stond het ook alweer 7-2. Wederom wist Claudia van der Horn keepster Marjolein Buma te passeren. Ook het laatste woord was aan de thuisploeg. Loes Korhorn bepaalde in de 32e minuut de eindstand op 8-2 in het voordeel van Eenrum/Kloosterburen. Voor beide elftallen was dit een goede opwarming voor de komende tweede helft van de competitie. Voor Warffum-speelster Minke Rol was dit tevens haar afscheidswedstrijd daar zij een wereldreis gaat maken.