Puurvoetbalonline in gesprek met.... Marko Rietema(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC LEO-voetballer Marko Rietema vertrok enkele weken voor 5 maanden naar Curaçao.

1329924166N416865 3090616277117 1615312932 2663775 653681629 n

De clubtopscoorder is daar voor een stage die hij bij een rederij op het Curaçao vervuld. Puurvoetbalonline sprak hem deze week en de voetballer had direct nieuws.

Hallo, Marko al een beetje gewend op Curaçao: Ja hoor dat gaat prima. Heb ook al een voetbalclub gevonden hier.

Prima berichten dus. Hoe heet de club precies: CVC de Zebra, s en meer informatie staat ook op Wikepedia.

Maar ook een beetje niveau vergeleken met FC LEO: Het is een redelijk niveau maar meer ook niet. Sommige kunnen wel aardig voetballen maar er zijn er ook bij die er niet veel van begrijpen.

Dus je komt je tijd wel door daar. Want wat spook je er verder uit naast je stage en het voetballen: Er zijn hier geregeld feestjes en verder train ik natuurlijk doordeweeks en in de weekenden hebben we de wedstrijden en het strand natuurlijk.

Maar je gaat voor het eerste team van de Zebra, s spelen neem ik aan: Dat is nog even een probleem. Ik ben namelijk geen inwoner van Curaçao en dan mag dat eigenlijk niet. De trainer wil wat proberen te regelen vertelde hij maar anders in het tweede hoor ook geen probleem.

Ik denk dat de trainer wel wat regelt Marko want dat zal wel vaker gebeuren met stagiaires die willen voetballen: We zullen wel zien en eerlijk gezegd denk ik het ook wel.

Wanneer weer terug naar Nederland: Volgens plan keer ik 6 juli terug in Nederland waardoor ik ruim op tijd ben voor het nieuwe seizoen.

Precies, fris en scherp terug van Curaçao: Klopt helemaal maar dat is voorlopig nog ver weg wat ik gezien de weersomstandigheden, de mooie stage en het voetballen niet erg vind hoor. Ik heb deze keuze weloverwogen gemaakt en het pakt geweldig uit.