Futsal Marum blijft koploper in de eerste klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdag 10 februari moest Futsal Marum, als koploper van de 1e klasse B, aantreden tegen hekkensluiter Leek-Rodenburg 2. De vrijdag erna, 17 februari, stond de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit ’34 uit Leeuwarden op het programma. Beide wedstrijden moesten eigenlijk in winst worden omgezet om de koppositie stevig in handen te houden. Uiteindelijk werd het 4 uit 2 voor Futsal Marum……

1329387964Nfutsal marum

De wedstrijd tegen nummer laatst, Leek-Rodenburg, was zeker geen walkover. Leek voetbalde naar behoren en Futsal Marum voetbalde alsof het met minimale inspanningen een maximaal resultaat wilde behalen. Niettemin was de start goed te noemen voor de Marumers. Al na één minuut spelen was het Marc Boonstra die met een goede individuele actie de keeper van de Leeksters verschalkte: 0-1. Lang konden de groenhemden niet van deze voorsprong genieten, want na slecht verdedigen aan Marumer-zijde kon Leek-Rodenburg eenvoudig de 1-1 binnenschieten. Keeper Veninga was kansloos. Toch was het daarna wederom Futsal Marum dat op voorsprong kwam. De sterk spelende Stephan Latuputty was doorgelopen naar voren en schoot de bal keihard schuin op de goal. Via enkele benen van Leek-Rodenburg verdween de bal achter de doelman: 1-2. Halverwege de eerste helft was het opnieuw Latuputty die het net wist te vinden. Een harde voorzet van Noël Kailola werd door Latuputty binnengewerkt bij de tweede paal: 1-3. Ondanks de voorsprong voor Futsal Marum bleef Leek-Rodenburg goed tegenstand bieden en creëerden zij ook enkele kansen, geholpen door een haperende omschakeling aan Futsal Marum-zijde. De 2-3 viel dan ook niet onverwacht, en was evenmin onverwacht een gevolg van de al benoemde slechte omschakeling. Met deze 2-3 stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft waren er wederom enkele kansen voor Leek-Rodenburg, maar toch was het Futsal Marum dat scoorde. Met een mooie actie op de achterlijn bracht Noël Kailola Mart Hoekstra in stelling, waarna laatstgenoemde met een subtiele voetbeweging de bal achter de keeper van Leek-Rodenburg werkte: 2-4. Wie dacht dat Futsal Marum hierna een gat zou slaan kwam bedrogen uit. Wederom was het Leek-Rodenburg dat van Futsal Marum de gelegenheid kreeg om terug te komen: 3-4. Jakob Ypma die mee was om ook in Leek het scorebord te bedienen, zag het hoofdschuddend aan. “Het is niet best”, aldus kenner Ypma. In de slotfase van de wedstrijd zette Futsal Marum nog één keer vol aan. Dit leverde twee doelpunten op. De 3-5 werd gescoord uit een goed uitgespeelde counter door Mart Hoekstra (assist Marc Boonstra) en de 3-6 kwam op naam van Rinze Boonstra. Een schot vanaf de zijkant was de keeper van Leek-Rodenburg te machtig. Hij kreeg de bal niet onder controle, waarna Rinze Boonstra er als de kippen bij was om de bal binnen te werken. Zo pakte een slordig spelende Futsal Marum uiteindelijk toch weer de belangrijke drie punten in de strijd om het kampioenschap. “Het leek wel afslof we vandaag als team onbewust op 85% speelden. Maar ach als je kampioen wilt worden moet je ook slechte wedstrijden winnen”, aldus uitblinker Stephan Latuputty.

De week erop moest er dus aangetreden worden tegen het goed voetballende Blauw-Wit ’34. Uit had Futsal Marum met 10-6 verloren, het was dus gewaarschuwd. Toch leek het hier in de beginfase niet op. Binnen tien minuten keek Futsal Marum tegen een 0-2 achterstand aan. Keeper Menno Snip, die Erwin Veninga goed verving, was tweemaal kansloos. Hierna moest Futsal Marum volle bak gaan spelen. Er werd overgegaan op het spelen van full-press en dit had resultaat. Via een corner van Erwin Bandringa volleyde Marc Boonstra de 2-1 binnen. De 2-2 volgde niet lang daarna. In een harde wedstrijd vielen meerdere gele kaarten over en weer. De eerste man-meer situatie voor Futsal Marum leverde direct een goal op. Noël Kailola vond Mart Hoekstra die bij de tweede paal binnentikte: 2-2. Vlak voor de rust passeerden nog enkele hectische momenten. Allereerst kwam Futsal Marum op 3-2 (goal Daniel Laturiuw, mooie assist Mart Hoekstra), maar daarna kwam dezelfde Laturiuw onbedoeld weer in de spotlights te staan. Te fel inkomend raakte hij met gestrekt been een tegenstander. De scheidsrechter was onverbiddelijk: een tweede gele kaart voor Laturiuw en dus rood. Hierna volgde ook vrijwel direct het rustsignaal. Als gevolg van de rode kaart stond Futsal Marum na de rust nog in een ondertalsituatie. Blauw-Wit profiteerde hiervan en kwam terug tot 3-3. Halverwege de tweede helft werd het ook 3-4 voor de mannen uit Leeuwarden. De wedstrijd was inmiddels een echte ‘vechtwedstrijd’ geworden met harde doch faire duels over en weer. Zeven minuten voor het einde was het Futsal Marum dat zich weer langszij knokte. Mart Hoekstra haalde vanaf de zijkant verwoestend uit: 4-4. Hierna volgden nog kansrijke situaties voor beide doelen, maar gescoord werd daaruit niet meer. Er volgde nog wel een doelpunt voor de gasten uit Leeuwarden, maar volgens scheidsrechter De Kleine viel deze net na het laatste fluitsignaal. Een constatering die klopte, maar bij de tegenstander nogal wat verontwaardiging opleverde. Futsal Marum verdediger Rinze Boonstra verwoorde het na afloop treffend: “Vooraf zou ik er niet voor getekend hebben, maar achteraf ben ik zeker tevreden met een punt.”

Met vier punten uit deze twee wedstrijden handhaaft Futsal Marum zich aan kop van de eerste klasse. Concurrent Futsal Dragten speelde ook gelijk (2-2 tegen Futsal Buitenpost), waardoor het gat zeven verliespunten blijft in het voordeel van de Futsal Marum. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het uitkomen van de kampioensdroom nog steeds een heel reëel scenario. Futsal Marum blijft echter van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Volgende SVMH uit is ook een lastige wedstrijd want bij derby’s komen altijd bijzondere krachten naar boven.