Geen algehele afgelasting amateurvoetbal dit weekend?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voetbalclubs die beschikken over een kunstgrasveld zijn bij een afgelasting vanaf nu verplicht om hun eerste elftal op het kunstgras te laten spelen.

1329819903NBe Quick amateurvoetbal 490x326Dit bericht las ik op www.oogtv.nl want de KNVB Noord wil zo een scheefgroei in de competitie voorkomen. De KNVB verwacht dat de natuurgrasvelden de komende weken nog slecht blijven. Bij veel Groninger amateurclubs bestaat het hoofdveld nog uit natuurgras. Toen ik het berichtje las keek ik er vreemd tegenaan want als ik even binnen het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant kijk dan is het aantal kunstgrasvelden snel geteld.

Foto: Bert Schelhaas

Niet een club beschikt daar over een kunstgrasveld waar seniorenwedstrijden mogen worden gespeeld. Dat betekent dat er absoluut een scheefgroei in de standen zal ontstaan wat competitievervalsing tot gevolg zal hebben. Clubs met een grote achterstand in wedstrijden moeten op de onmogelijkste tijden verre uitwedstrijden spelen en andersom weten de ploegen met een aantal duels achterstand wat er moet gebeuren richting de concurrentie. Want dat er dit weekend op hele grote schaal gespeeld gaat worden, daar geloof ik niets van. Maar een ding is zeker: we krijgen geen algehele afgelasting in het weekend van 25/26 februari. Want die voorzichtige conclusie mogen we, gezien het bericht, wel trekken.

.