EKC in voorjaarsreeks met 2 teams in promotieklasse

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zowel het eerste als het tweede elftal van de damesvoetbalcombinatie Eenrum/Kloosterburen komen in de voorjaarsreeks uit in de promotieklassen.

Eenrum                      Kloosterburen

Het eerste elftal speelde in de najaarsreeks in de 4e klasse O en eindigde daar op de 1e plaats met 28 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 65 voor en slechts 3 tegen. De 65 treffers kwamen op naam van Nicky Bos 22, Sarah Rijzinga 9, Marjon Bos 8, Krista Berghuis 7, Nina Baarslag 6, Janet Toonder 5, Wendy Reitsma 4, Marleen Ritzema 2 en Loes Korhorn en een tegenstander elk 1 waarmee blijkt dat aardig wat speelsters van dit team ook kunnen scoren. Hierdoor speelt het eerste elftal nu in de Promotie klasse 4 PO met als tegenstanders de eerste zes ploegen die in de najaarsreeks onder haar eindigden te weten: CVVB, SV Lycurgus 4, ONT, CVV Oranje Nassau 3, Peize en Zuidhorn.

Doch ook het tweede elftal van Eenrum/Kloosterburen dat in de najaarsreeks uitkwam in de 5e klasse Q wist een plek te bemachtigen in de promotieklassen door op de 6e plaats te eindigen met 18 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 22 tegen. Zij zullen uitkomen in Promotieklasse 5 P17 met als tegenstanders de vijf ploegen die in de najaarreeks boven haar eindigden: SV De Heracliden, GV Groen Geel, GSVV The Knickerbockers 5, SIOS 2 en VVK. Het zou een mooi eind van de competitie kunnen worden als beide teams erin zouden slagen te promoveren wat dan ook weer een zeer goede opsteker is voor het damesvoetbal en in het bijzonder natuurlijk voor Eenrum/Kloosterburen.