Puurvoetbalonline in gesprek met: Richard de Boer(CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaterdagmiddag speelde CVVB een oefenduel tegen de koploper in de tweede klasse I, Heerenveense Boys.

1329588575Nrichard

De boys waren een oude bekende van CVVB want op 28 mei 2010 stonden beide teams tegenover elkaar in Norg. In de Drentse plaats werd namelijk het beslissingsduel gespeeld waarbij de winnaar in het seizoen 2010-2011 in de eerste klasse zou spelen en de verliezer tweede klasse zou blijven of worden. Het resultaat weten we want de Bedumers bleven eerste klasser. Het duel werd in Lewenborg gespeeld waar een prima geprepareerde kunstgrasmat klaar lag voor het oefenduel tussen CVVB en Heerenveense Boys. Richard de Boer was een van de spelers die in actie kwam deze middag en ik vroeg hem hoe het gegaan was in dit eerste oefenduel van 2012.

De eerste oefenwedstrijd van dit seizoen voor jullie Richard: Dat klopt en dat was duidelijk te merken. We speelden erg onrustig en je merkt dat als je een lange periode stilstaat qua wedstrijden de automatismen weg zijn.

Ik heb de eerste helft gezien en toen was de stand 0-0 met wat kansen voor beide teams. Wat is de stand uiteindelijk geworden: We hebben uiteindelijk met 3-1 verloren want in de tweede helft was het van onze kant niet goed. We misten duidelijk wedstrijdritme was de conclusie na afloop van de wedstrijd.

 

Een probleem waar veel teams bang voor zijn als ik de geluiden goed beluister want overal is maar mondjesmaat getraind: Dat klopt wel maar hoe dan ook volgende week is de kans groot dat we aan de bak moeten. Daarom is er naast de trainingen van maandag en woensdag nog een oefenduel in gelast dinsdagavond.

Oke, waar gaat de reis heen dinsdag: Naar Gruno waar we om kwart over acht voetballen. Samen met de twee trainingen is dat hopelijk genoeg voor een goed resultaat thuis tegen PKC.

Dat is direct een pittige tegenstander Richard: Dat klopt maar we hebben in Groningen ook tegen ze gewonnen dus zie ik wel kansen volgende week. Als het dan doorgaat ten minste.