Bedum E1 laat zich wegzetten in oefenduel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Als het gaat om de hervatting van de competitie in de Hoofdklasse van de jeugd kun je spreken van een valse herstart want ook de tweede ronde na de winterstop werd door de KNVB in zijn geheel afgelast, dit weekend werd dit met name gedaan om geen scheve verhoudingen te krijgen in de competitie want bij verenigingen die  kunstgras hebben waren de wedstrijden zeker doorgegaan maar het lijkt een verstandig besluit.

Bedum

De leiding van Bedum E1 had er echter al rekening mee gehouden door wederom een schaduwwedstrijd te regelen tegen Actief E1 waartegen vorige week ook gespeeld werd. De ploeg uit Eelde had vandaag thuis competitieverplichtingen en zo kon het beschikbare veld gebruikt worden voor deze oefenpot en konden de Bedumers weer aan de bak.

Vorige week dus ook al tegen elkaar gespeeld en toen won Actief verdiend met 4-1 al was de uitslag geflatteerd maar er werden veel kansen gemist door de Noord-Groningers en nu zaak om dat beter te doen. Sven Bouwman van E2 was deze wedstrijd ook mee en speelde een verdienstelijke wedstrijd.  Om kwart over tien werd er afgetrapt en vooraf was afgesproken om Actief vast te zetten en in de eerste 5 minuten werd dat goed uitgevoerd en Bedum leek goed in de wedstrijd te zitten, het was echter van korte duur want uit het niets scoorde de ploeg uit Eelde middels een schot van afstand en wat dan vaak gebeurd bij de Bedumers in de afgelopen weken, was nu ook weer aan de orde, meer tegengoals en zo was het snel 3-0. Zelf kreeg het team ook mogelijkheden maar  in de afwerking was men weer slordig en zo ging Bedum met een 3-0 achterstand de rust in.

In de rust werd er door de coaches op gewezen dat er sneller omgeschakeld moest worden bij balverlies. In de tweede helft begon Bedum ook weer goed maar bij balbezit van de Eeldenaars was het net of ze zo door mochten lopen richting de achterhoede en was er in die linie vaak geen houden aan en zo stond het vlot 4-0. De Bedumers deden nog wel iets terug middels een geplaatst schot van Jimi Hoeksema maar daarna mocht Actief nog enkele keren doorkomen en liep uit naar 7-1. Een aantal doelpunten ontstond doordat er niet snel genoeg op de bal verdedigd werd.

Alle oefenwedstrijden op een rij zettend kun je stellen dat de resultaten tegenvielen maar een kanttekening daarbij is dat er veel geoefend is tegen teams uit andere Hoofdklasses waar over het algemeen het niveau iets hoger is dan de klasse waar Bedum in uitkomt en dus is de oefencampagne zeker zinvol geweest en is het weer een mooie opstap naar de volgende competitiewedstrijden. Sommige spelers van Bedum E1 moeten zich echter realiseren dat  eerst hard werken een vereiste is om tot resultaat te komen en dat gaat dan gepaard met goed voetbal dat zeker weer terugkomt   

De komende twee zaterdagen zijn de dagen die in de voorjaarsvakantie vallen en dan heeft Bedum E1 even vrij i.v.m. de vakantieperikelen en daarna op 10 maart weer competitie tegen Harkstede E1 en op die woensdag daarvoor wordt er vermoedelijk nog geoefend tegen Haren E1, ook weer op kunstgras