Sprookje Futsal Marum 2 duurt voort!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voorafgaand aan de wedstrijd was de boodschap van coach Tim v/d Meulen simpel en duidelijk. Om alles in eigen hand te houden en de voorsprong op Exstudiantes 3 te vergroten moest er gewonnen worden.

 fm220112012 web

 Futsal Marum 2: Het sprookje duurt voort.

In dit soort wedstrijden is het voor een coach erg gemakkelijk.. Spelers hoeven niet gemotiveerd te worden, iedereen beseft wat het belang van de wedstrijd is. De terugkeer van de geblesseerde Wilco Elshof zorgde ervoor dat de Marumers sinds lange tijd weer met een complete selectie konden starten. Zijn vervanger, oproepkracht Gert v/d Kaap, werd door zijn teamgenoten bedankt voor zijn inzet. We wensten hem erg veel succes met zijn stage op Curaçao. 

FM2 begon scherp aan de wedstrijd, de tos werd namelijk gewonnen door aanvoerder Daniel Dongstra. Hij besloot te blijven staan en liet de aftrap aan Exstudiantes 3. Zoals al vaker aangegeven stond  FM2 prima te verdedigen. Met 37 doelpunten tegen zijn ze nog steeds de minst gepasseerde ploeg. Dat ze zo weinig doelpunten tegen krijgen is absoluut een verdienste van het hele team. Arnvin Wiegersma keept een geweldig seizoen en iedereen is binnen het team bereid om voor elkaar te werken. Ook tegen Exstudiantes was dit weer het geval! Futsal Marum begon wat rommelig maar wist de eerste 5 minuten toch te domineren. Een mooie actie van Daniel Jonker en een verwoestende uithaal in de verre hoek zorgde al snel voor een 0-1 voorsprong. Vlak na deze 0-1 besloot Daniel Jonker nogmaals de trekker over te halen, ditmaal met een beetje geluk vloog de bal weer in de verre hoek (0-2). Na een klein kwartier raakten we de grip op de wedstrijd kwijt. Exstudiantes ging meer druk zetten waardoor we de bal moeilijker in de ploeg konden houden. De nummer 6  van Exstudiantes wist met twee doelpunten de stand weer op gelijke hoogte te brengen (2-2).

Deze gelijkmaker was het startschot voor Daniel Jonker, die werkelijk een weergaloze wedstrijd speelde. Daniel had er al twee gemaakt maar vond dit blijkbaar niet genoeg. Zonder enige schaamte knalde hij de ene naar de andere bal stijf in de kruising. Tussendoor wisten Daniel Dongstra en Rob Groefsema ook nog een doelpuntje te maken maar het was vooral de Daniel Jonker show die Exstudiantes de das om deed.

'Als ik zeg dat we hebben gewonnen door de 7 doelpunten van Daniel Jonker doe ik de rest van het team tekort. We hebben met zijn allen een geweldige prestatie op de mat (lees: vloer) gelegd. We staan nu 5 verliespunten voor op Exstudiantes 3 met nog 6 wedstrijden te spelen. We houden dus nog steeds zicht op de titel! Het zou toch wat zijn... FM1 en 2 beide kampioen! Het sprookje duurt nog even voort, zaak om niet te ver vooruit te kijken en we moeten alles willen blijven winnen" aldus een tevreden Siete Ouwerkerk na afloop van de wedstrijd.