Futsal Winsum op herhaling in Winschoten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Futsal Winsum besloot vrijdag 3 februari niet naar Winschoten voor het duel met WMC af te reizen ivm de slechte weersomstandigheden.

zaalvoetbalfoto 19948h

 Een logische keuze van het team weet ik uit eigen ervaring want ook ik was onderweg naar het duel in Winschoten maar moest onverrichte zake huiswaarts keren omdat er 's avonds ook nog plaatselijk zeer dichte mist op kwam zetten. Ook de KNVB was gevoelig voor de argumenten van Futsal Winsum zodat het duel opnieuw vastgesteld werd. Vrijdag 17 februari zal het duel nu gespeeld worden waarbij de Winsumers zonder Rob Medema moeten aantreden. De aanvoerder raakte in het duel tegen LTC geblesseerd aan zijn knie en zal enkele weken uitgeschakeld zijn.

Het team van Futsal Winsum kan echter ook voor de wedstrijd tegen WMC gebruik maken van Rick Schaaphok die volgens trainer/coach David Hiariej een uitstekende indruk maakte tegen LTC. Voor Hiariej en ook Karim Layeb wordt het een speciaal duel want beide waren vorig seizoen nog in Winschoten actief bij WMC dat bekend staat om zijn fanatieke aanhang. Een aanhang die graag zal zien dat hun favorieten koploper Futsal Winsum op een nederlaag trakteert. Maar bij de Winsumers zit na een paar mindere duels de "schwung" er weer in en Hiariej heeft dan ook alle vertrouwen in een goede afloop. ‘We gaan net als in ieder duel voor de winst hoewel dit wel een lastige uitwedstrijd wordt. Maar je moet altijd van je eigen kracht uitgaan vind ik en wat we ook tegen WMC zullen doen door aanvallend te spelen. Dat ligt ons nu eenmaal het beste en doe ik ook geen concessies in.”

Een mooi affiche dus WMC1- Futsal Winsum1 in de Sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten waar de wedstrijd om 21.00 uur zal beginnen.