Steven de Blok keert terug bij Actief

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Steven de Blok kan weer voetballen, zo viel op de website van de voetbalvereniging Actief te lezen.

Actief

De KNVB gaf dinsdag namelijk zijn goedkeuring aan de overschrijving van de spits die dit seizoen ook voor DIO Groningen uitkwam. De Blok keert hiermee terug op het 'oude' nest. Al op jonge leeftijd voegde hij zich bij de jeugdopleiding van FC Groningen, die geheel werd doorlopen. De aanvaller maakte vervolgens, na een korte periode bij GVAV Rapiditas A1, de overstap naar FC Emmen.

Op 7 augustus 2009 maakt hij zijn debuut in het betaald voetbal tegen RBC Roosendaal. Zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte hij op 12 maart 2010 in de thuiswedstrijd tegen Telstar. In totaal speelde hij 17 profwedstrijden, allen in de Jupiler League.

Eind januari 2011 leverde Steven de Blok zijn contract in bij Emmen en zette zijn voetballoopbaan vervolgens voort bij topklasser W.K.E. en richtte zich op een maatschappelijke carrière. Na één seizoen maakte de nu 21-jarige speler de overstap naar DIO Groningen. Met de zondagafdeling van deze club liep het slecht af; waarna Steven de Blok een overschrijving aanvroeg naar v.v. Actief die dus gehonoreerd is door de KNVB.