Nuttig oefenduel voor Bedum E1

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vorige week zaterdag kwam Bedum E1 niet in actie omdat door de sneeuwval de velden niet te bespelen waren en dus de oefenwedstrijd in Zuidhorn tegen de plaatselijke E1 geannuleerd moest worden.

BedumOp zich niet zo’n probleem want op de vier zaterdagen in januari waren de Bedumers steeds actief geweest op het veld in drie oefenwedstrijden en een bekerduel. De competitiewedstrijd van deze zaterdag was reeds begin deze week afgelast maar de leiding van Bedum had al een schaduwwedstrijd achter de hand, uit tegen Actief E1 en navraag leerde dat de velden in Eelde er uitstekend bijlagen.

 Zo kon er dus prima gevoetbald worden, alleen moest er even wat extra kleding aan. De ploeg uit Eelde was weer een interessante oefenpartner want ook zij opereren in de Hoofdklasse en staan daar in de middenmoot in de buurt van teams zoals Viboa en Wildervank waar Bedum ook al tegen oefende dit seizoen. Volgende week mogelijk wel weer competitie dus even weer de puntjes op de i zetten in dit oefenduel.

Rik van Westing moest op het laatste moment afzeggen, voor hem kwam in de plaats Ruben Engelsma normaal speler van F1. Om kwart over tien werd er onder uitstekende weersomstandigheden afgetrapt, het was koud maar de spelers bleken daar weinig van te merken en ook de supporters van de Bedumers die weer goed vertegenwoordigd waren konden goed vertoeven langs de lijn.

Vanaf het begin was te zien dat Actief een goed voetballend team had en vooraf had coach Swieringa gezegd om kort op de man te zitten en ondanks het goede veldspel van Actief kreeg Bedum de kansen maar die werden gemist. Actief was zo nu en dan ook dreigend op de helft van de Bedumers maar echt doelrijpe kansen leverde dat ook niet op.

Tegen de rust was de omschakeling bij Bedum weer even niet op orde en zo konden de spelers van Actief een paar keer zo het middenveld oversteken en werd er te ruim gedekt en kon het gebeuren dat de Bedumers in een kort tijdsbestek drie doelpunten om de oren kregen, rust 3-0. Daarvoor had Bedum zelf ook moeten scoren want ook in de loop van de eerste helft waren er volop mogelijkheden.

In de rust werd dan ook door de coach gezegd om toch wat scherper te zijn in de afwerking. In de tweede helft had Actief ook weer een optisch veldoverwicht en drong aan en de ploeg uit Eelde scoorde nog een keer. Ook in het tweede bedrijf kregen de Noord-Groningers kansen genoeg op goals en vooral de gebroeders Engelsma hadden pech in de afwerking, toch scoorde Ruben nog uit een pass van Max Makken. Eindstand 4-1.

Al met al weer een nuttige oefensessie waarin naast de fouten die gemaakt werden ook weer goede dingen te zien waren ter voorbereiding op mogelijk de eerstvolgende competitiewedstrijd van volgende week die als de weersomstandigheden het toelaten maar zo door kan gaan tegen GVAV Rapiditas E2 die zoals bekend ook over kunstgras beschikken.

Mocht de KNVB toch overgaan tot afgelasting dan staat er wederom een schaduwwedstrijd gepland voor de E1 van Bedum.