Futsal Marum verplettert Zevenhuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na de belangrijke overwinning van vorige week op de toenmalige koploper Futsal Dragten 2, mocht Futsal Marum nu zelf als koploper aantreden tegen middenmotor Zevenhuizen.

Enigszins gewaarschuwd door de goede serie wedstrijden van Zevenhuizen na de winterstop, stond Futsal Marum aan de aftrap. De selectie was dezelfde als vorige week, met Daniel Laturiuw voor de geblesseerde Francis Veenema.

Direct vanaf de aftrap zette Futsal Marum druk op Zevenhuizen. Zevenhuizen had het hier erg lastig mee en kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. De enige manier om kansen te creëren voor de bezoekers was een lange bal op hun boomlange en sterke spits. Dit leverde vooral in het begin enkele keren gevaar op, maar er vloeide geen bloed uit. Verder was het toch vooral Futsal Marum dat de klok sloeg. De 1-0 kwam al snel op het scorebord via Erwin Bandringa, gevolgd door de 2-0 van Noël Kailola die een individuele actie afrondde met een schot in de kruising. Toen Marc Boonstra met een mooie actie ook de 3-0 aantekende diende het beeld zich al aan dat dit wel eens een redelijke eenzijdige wedstrijd zou kunnen worden. Rick Spoelman zorgde met een afstandschot vijf minuten voor de rust voor de 4-0 en toen was het verzet van Zevenhuizen eigenlijk al gebroken. De 5-0, twee minuten voor de rust, was één van de mooiste goals van deze avond. Marc Boonstra werd ingespeeld in de punt, draaide goed weg en schoot de bal vrijwel blind naar de tweede paal waar Stephan Latuputty stond om de bal binnen te schieten: 5-0. Een goal uit het boekje.

In de tweede helft ging Futsal Marum door met waar het gebleven was. Het spel werd gedicteerd, de tegenstander vastgezet en verdedigend werd er nauwelijks iets weggegeven. In deze tweede helft kwam één speler van Futsal Marum nadrukkelijk in de schijnwerpers: Daniel Laturiuw. De 6-0, 7-0 en 8-0 kwamen allen van zijn voet. De eerste goal was een goed een-tweetje met Melle Kuipers, z'n tweede kwam tot stand na een mooi hakje van Noël Kailola en de derde werd afgegeven door Rick Spoelman. En zo was de stand ineens 8-0 voor Futsal Marum. Op dat moment gaan er drie dingen door je hoofd: 1) De nul houden (blijft toch altijd iets unieks in zaalvoetbal) en 2) de dubbel cijfers halen! Zou dit lukken? De eerste die een duid in het zakje deed was Marc Boonstra. Met zijn tweede van de avond (wederom individuele actie) tekende hij de 9-0 aan. Het slotakkoord kwam op naam van Rick Spoelman. Met een afstandschot in de laatste minuut zorgde hij dat de dubbele cijfers op het elektronisch scorebord van sporthal De Holten kwam. En werd de nul dan ook nog gehouden? Ja, keeper Erwin Veninga keepte een degelijke pot, de omschakeling als team was in orde en Zevenhuizen had simpelweg niet de macht nog iets te creëren in deze laatste minuten. Zo werd de wedstrijd met 10-0 beëindigd. Na afloop zat er één man erg tevreden en met een big smile aan zijn biertje te nippen: Daniel Laturiuw. Met drie goals werd hij topscorer van de avond. "Ach, het ging wel lekker, kwestie van goed positie kiezen", was zijn nuchtere commentaar na afloop. Futsal Marum pakt wederom een belangrijke overwinning en handhaafd zich aan kop van de ranglijst in de eerste klasse B. Wederom een stapje dichterbij promotie....

Statistieken: 1-0 Erwin Bandringa, 2-0 Noël Kailola, 3-0 Marc Boonstra, 4-0 Rick Spoelman, 5-0 Stephan Latuputty. Rust. 6-0, 7-0 en 8-0 Daniel Laturiuw, 9-0 Marc Boonstra en 10-0 Rick Spoelman.

Selectie: Erwin Veninga (k), Rinze Boonstra, Stephan Latuputty, Daniel Laturiuw, Melle Kuipers, Noël Kailola, Rick Spoelman, Erwin Bandringa en Marc Boonstra (c)