Univé titels voor TLC, Marum en Zuidhorn.

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het 25e Univé Jeugd Zaalvoetbal Gala is nog in volle gang in het Sportcentrum in Leek. Ondertussen zijn er al diverse prijzen verdeeld. Bij de C-junioren ging de hoofdprijs naar het combinatieteam van Leek Rodenburg en Tolbert, TLC C1.

Marum_D1

Marum D1(hier op de foto) winnaar van Unive Gala    foto: Jurrien de Vries

In het nieuwe groen/blauwe tenue wist dit team al hun wedstrijden te winnen. Opvallend was dat de vijf wedstrijden met het kleinst mogelijke verschil van 1 doelpunt werden afgesloten. De onderlinge verschillen waren dus erg klein. Zuidhorn C1 verloor alleen van TLC en ging dus met de tweede beker naar huis. FC Grootegast C1 nam plek drie in beslag. Marum, VEV '67 en Boerakker vielen buiten de prijzen.

Bij de D-pupillen bleek SV Marum over het sterkste team te beschikken. De geelhemden wisten alle tegenstanders te verslaan. Zuidhorn D1 won vier van de vijf wedstrijden, waardoor plaats twee hun deel werd. De derde prijs was voor de D-pupillen van Leek Rodenburg, die in de eindstand VEV '67, FC Grootegast en Niekerk net voor bleven.

De strijd om de E-pupillen titel bleef tot de laatste wedstrijd zeer spannend. Leek Rodenburg E1 en Zuidhorn E1 mochten in een onderling duel uitmaken naar wie de eer ging. Ondanks verwoede pogingen van de Leeksters ging de overwinning naar Zuidhorn. De 1-0 zege werd luid bejubeld. Achter de beide kemphanen eindigde VEV '67 E1 op de derde plaats, voor FC Grootegast, Marum, Aduard 2000 en Zuidhorn E2.

Bij de prijsuitreiking was er nog een grote verrassing voor de E- en D-teams. Normaal wint alleen de top drie een beker, deze jubileum editie keer krijgen alle deelnemers een mooie medaille uitgereikt. Dat geldt uiteraard de komende weken ook voor de F-pupillen. Dit unicum is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Univé Noord-Nederland. De organisatie is zeer content dat hierdoor de 25e aflevering van het zaaltoernooi op een speciale manier herinnerd blijft.

Aanstaande zaterdag wordt er opnieuw gespeeld in het Sportcentrum in Leek. Tussen 8.30 en 18.15 uur komen er D-, E- en F-pupillen en C-junioren in actie. Voor het programma, de overige uitslagen en de eindstanden verwijzen wij u graag naar de website www.univegala.nl.