Moeizame zege dames Eenrum

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De zaalvoetbaldames van Eenrum speelden in Groningen tegen het team van GSFV Drs. Vijfje 7. Het werd een moeizame wedstrijd die met 3-6 werd gewonnen.

EenrumAlhoewel Eenrum wel de betere ploeg was gelukte het hen niet om de Groninger defensie te slechten. De thuisploeg liet zich ook niet onbetuigd maar ook de Eenrumer verdediging stond op haar plaats

Toch was het de thuisploeg dat in de 12e minuut profiteerde van verkeerd uitverdedigen en de stand op 1-0 zette. Een minuut later kwam Eenrum gelukkig alweer langszij. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die raak schoot: 1-1. De gasten kregen een serie goede kansen maar de bal wilde niet in het net. Ook moesten de roodbaadjes blijven oppassen voor de thuisploeg. Zo ging de wedstrijd voort tot de 23e minuut aanbrak. Een hoekschop van Anda Toonder werd door Sarah Rijzinga binnen geschoten wat een 1-2 ruststand opleverde.

De tweede helft begon slecht voor de gasten. Na 2 minuten ging het defensief helemaal mis en Drs. Vijfje profiteerde: 2-2. Weer kon de ploeg van Het Hogeland opnieuw beginnen. Eenrum wilde wel maar vooralsnog wilde het op de één of andere manier niet lukken. Wel scoorde Linda Bolt maar de scheidsrechter keurde deze af vanwege een sliding. Op de scheidsrechter, iemand van Drs. Vijfje zelf, viel wel meer op aan te merken. Hij liet toch zijn oor iets teveel naar de speelsters van de thuisploeg hangen. Gelukkig beschikte Eenrum over genoeg kwaliteit om hier overeen te komen. Nadat nog wat kansen mis gingen, ging het na de 14e minuut ineens heel snel. Via allerlei schijven kreeg Sarah Rijzinga de bal en zij zette haar ploeg weer op 2-3. Twee minuten later was het opnieuw raak. Anda Toonder vond nicht Janet Toonder die de 2-4 op haar naam zette. Even deed Drs. Vijfje een tegenstoot die door keepster Hilma Hamming werd gepareerd waarna Eenrum in de 19e minuut andermaal toesloeg met hulp van de thuisploeg. Een hoekschop van Janet Toonder werd door Drs. Vijfje in eigen doel gewerkt: 2-5. Een minuut later stond het ook 2-6. Wederom nam Janet Toonder de hoekschop, de stadjer keepster miste en Sarah Rijzinga maakte het af. Hier leek het bij te blijven maar in de 24e minuut letten de gasten even niet op en bepaalde Drs. Vijfje de eindstand op 3-6 waarmee Eenrum wederom de drie punten mee naar huis nam en in de race bleef voor het kampioenschap.