KNVB wijst verzoek FC Groningen af

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag aan de KNVB gevraagd de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk van morgenmiddag af te gelasten vanwege de extreme kou. De voetbalbond heeft laten weten hiermee niet te kunnen instemmen.

 Bron: www.fcgroningen.nl

Het veld in Euroborg is speelklaar. Er kan dus op gevoetbald worden. Alleen vindt de club het voor het publiek niet wenselijk onder dergelijke weersomstandigheden te moeten voetballen. Algemeen directeur Hans Nijland: "We hebben contact gehad met de KNVB en gevraagd of de voetbalbond wilde overwegen de wedstrijd af te gelasten. We voetballen tenslotte voor het publiek en onder deze omstandigheden doen we hiermee niemand een plezier."

De KNVB heeft hierover nagedacht, maar vond uiteindelijk te weinig gronden om het competitieduel in Euroborg niet te laten doorgaan. Nijland: "Dit betekent dat wij professionals moeten zijn en wij ons dus klaarmaken voor de wedstrijd. We zullen er alles aan doen om het publiek op een aantrekkelijke wedstrijd te trakteren. We hopen dan ook dat de mensen zich warm gaan aankleden en toch massaal naar Euroborg komen om ons te steunen."