Voetbaltrainer Ron Jans is donderdag 9 februari te gast bij Viboa.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 Viboa                                          Ron20Jans203

 Bron: www.viboa.nl

De huidige trainer van SC Heerenveen en oud-trainer van FC Groningen, Ron Jans, is uitgenodigd door de Club van 50 en de commerciële commissie van Viboa om zijn carrière te belichten. De avond is bedoeld voor sponsors van Viboa en leden van de Club van 50. Zij mogen ook een introducé meenemen. Ook voor mensen die zich deze avond als nieuw lid van de Club van 50 aanmelden is het nog mogelijk hierbij aanwezig te zijn. Alle genodigden hebben inmiddels een brief gehad. Ron Jans zal om 20.00 uur zijn opwachting maken in de kantine van de Winsumer voetbalvereniging. Uiteraard is het ook mogelijk om vragen te stellen aan Jans, die Heerenveen aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

Carriere Ron Jans in een notendop

Ron Jans (29 september 1958, Zwolle) is een Nederlands voetbaltrainer. Hij werd bekend als speler van FC Groningen. Daarvoor scoorde hij in 1983 een tweetal legendarische goals. Op 23 januari 1983 tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax maakte hij in de slotseconden de gelijkmaker (5-5), nadat Groningen een paar minuten daarvoor nog met 5-3 achterstond, en eerder in de wedstrijd met 4-1 achterstond. En in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Atlético Madrid scoorde Jans één van de drie Groningse doelpunten.

Na zijn carrière als profvoetballer werd hij leraar Duits op een middelbare school (het Maartenscollege in Haren, Groningen). Hiernaast bekwaamde hij zich als trainer. In 2002 werd hij door FC Groningen aangetrokken als hoofdtrainer. Bij FC Groningen was hij zeer succesvol als trainer. Het is ook niet zo gek dat Ron Jans in de voetbalwereld als zeer hoog wordt aangeschreven. Na FC Groningen werd hij hoofdtrainer bij SC Heerenveen.