Algehele afgelasting heeft ook voordelen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 logo

De algehele afgelasting van het amateurvoetbal heeft natuurlijk nadelen maar kent in sommige gevallen ook voordelen. Zo wordt in Bedum op 4 februari de 2e Winterloop georganiseerd waarvan de opbrengst naar het Koningin Wilhelmina Fonds( KWF) gaat. Ik zag op Facebook dat velen in Bedum acte de precence zullen geven maar nu het voetballen in zijn totaliteit is afgelast zou het prachtig zijn dat de verkeersregelaars, de personen bij de inschrijfbalie werkelijk overstelpt worden met lopers die richting Bedum komen

Dinsdagmiddag was ik even bij Jan en ook daar was op het raam een aanplakbiljet zichtbaar. Het was buiten al koud en daar weet ik het dus maar aan maar even liepen de rillingen over mijn rug. Jan die zich op zijn manier inspant voor de 2e Winterloop deed mij nogmaals beseffen dat hij een bijzondere man is. Al degene die aan de winterloop meedoen, lopen symbolisch ook een beetje voor Jan die onbewust tijdens de loop voor velen een coach zal zijn. Een coach op afstand dat wel maar wel aanwezig. Want lopers denk terwijl je loopt aan al die mensen waar je voor loopt en waar de Wereldkampioen doorzettingsvermogen uit Bedum symbool voor staat. Want personen die net als Jan aan die verschrikkelijke ziekte lijden hadden graag mee willen doen om voor het geweldig doel te lopen. Dus kom je de ‘man met de hamer” tegen bedenk dan waar je het allemaal voor doet wat jullie hopelijk allemaal extra energie geeft om er nog een paar extra rondjes uit te ‘knallen”.

 

Het evenement begint voor de jeugd om 16.00 uur en de volwassenen worden om 17.00 uur aan de start verwacht dus iedereen kan gerust eerst nog even schaatsen en dan …. HOPPA rennen voor het goede doel!!!!