Futsal Marum verslaat koploper en is nu zelf lijstaanvoerder

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo_futsal_marum

Vrijdag 27 januari was voor Futsal Marum een belangrijke avond. Zelf stond het tweede op de ranglijst en de koploper, Futsal Dragten 2, kwam op bezoek in De Holten. In de strijd om promotie naar de hoofdklasse wilde Futsal Marum maar één ding: winnen! Bij een overwinning zou Futsal Marum de koppositie overnemen van Futsal Dragten en heeft het tevens nog twee wedstrijden in te halen. Het gat in verliespunten zou dan zeven punten in het voordeel van de Marumers bedragen. Bij een overwinning van Futsal Dragten zou de vlag er heel anders bijhangen. Zij zouden dan ineens vijf punten los staan van Futsal Marum.

Deze grote belangen waren ook bij de supporters bekend, want er waren er meer dan 100 toeschouwers aanwezig om Futsal Marum verbaal te ondersteunen. Voorafgaand met de wedstrijdbespreking werden de belangen nog eens duidelijk aangehaald. De warming-up was gefocust, en de koppies stonden strak. Vanavond moest en zou gewonnen worden!

Het begin was dan ook goed te noemen voor de Marumers. Er werd direct het initiatief genomen. Futsal Dragten werd terug gedrongen en had moeite met de felle aanpak van Futsal Marum. Dit leverde in de beginfase vooral veel balverlies op bij de tegenstander. Tot echte grote kansen voor Futsal Marum leidde dit niet. Toch was het na een minuut of 9 Futsal Marum dat op een terechte 1-0 voorsprong kwam. Marc Boonstra zette een aanval op, ontving na een ééntweetje de bal terug van zijn broer Rinze en rondde beheerst af. Hierna kwam Fusal Dragten ook iets beter in de wedstrijd en golfde het spel wat heen en weer. Nog steeds was Futsal Marum wel de bovenliggende partij. Het grote spektakel ontspon zich in de laatste drieënhalve minuut voor de rust. Melle Kuipers kreeg een (naar het leek onterechte) gele kaart en moest twee minuten naar de kant. Futsal Dragten zette een overtalopstelling neer en probeerde de 1-1 te forceren. Het was echter niet Futsal Dragten maar de thuisploeg die wist te scoren. Noël Kailola onderschepte de bal, passeerde twee tegenstanders en kwam alleen op de keeper af. Met zijn fameuze schijnschot stuurde hij de keeper het bos in en schoof de bal in een leeg doel: 2-0. Een orkaan van vreugde ging door De Holten! Speaker Erik de Vries gooide er nog wat extra enthousiasme tegenaan: Fuuuuutttttsal Marum komt op 2-0 door een fantastische goal van Nooooooeeeeeellll Kailola! Wie dacht dat hiermee de koek van de eerste helft op was, had het mis. Een gele kaart voor Futsal Dragten leverde eerst een drie tegen drie situatie op waaruit niet werd gescoord, en vervolgens een overtal voor Futsal Marum. Ook hier wist de ploeg in ondertal juist te scoren: een miscommunicatie tussen keeper Veninga en Marc Boonstra leverde via een achterover kopbal van Boonstra een goal op voor Futsal Dragten: 2-1. Werd er dan helemaal niet gescoord uit een overtal in deze eerste helft? Jawel, in de laatste seconden van de resterende overtal voor Futsal Marum zette Noël Kailola Rick Spoelman vrij bij de tweede paal en deze rondde beheerst af: 3-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft begon Futsal Marum niet erg sterk. In de eerst minuten was Futsal Dragten de bovenliggende partij, zonder dat dit echt gevaar opleverde. Dit was mede te danken aan goalie Veninga, die enkele maken handelend optrad. Futsal Marum kreeg vervolgens enkele kansjes, maar wist hier niets mee te doen. Het eerste moment wat er vervolgens echt toe deed, was  halverwege deze tweede helft. Noel Kailola hief zijn been te hoog in een poging voor de man te komen, wat de goed fluitende scheidsrechter Klinkhamer deed besluiten een gele kaart te geven. Futsal Marum dus wederom in een ondertalsituatie. Het stond hierin echter goed en gaf weinig tot niets weg. De laatste seconden van de twee minuten tikten weg en iedereen in De Holten dacht dat Futsal Marum deze straf schadevrij zou doorkomen. Totdat Erwin Veninga in een vlaag van overmoedigheid nog even dacht snel te kunnen counteren in ondertal. Hij wierp de bal met veel risico naar Rick Spoelman. Futsal Dragten onderschepte de bal en kon vervolgens vrij simpel binnenschieten: 3-2. Hierna had Futsal Marum weer een aantal kansjes om de score uit te bouwen, maar deze werden niet benut. Met nog zeven minuten op de klok bleek het definitief de wedstrijd van de overtalsituaties te worden. Want weer was daar een gele kaart, nu voor Futsal Dragten na aanmerkingen op de leiding. Deze overtal werd, net als in de eerste helft, beheerst afgemaakt door Futsal Marum. Het was hetzelfde koppel dat succes had. Noël Kailola vond Rick Spoelman bij de tweede paal: 4-2. Feest in De Holten! De buit zou nu wel binnen zijn toch?! Niets bleek minder waar. Waar Futsal Marum meerdere kansen had om de wedstrijd definitief in het slot te gooien (Melle Kuipers, Rick Spoelman, Daniel Laturiuw) was het Futsal Dragten dat aanzette voor een slotoffensief en twee minuten voor het einde terugkwam tot 4-3. Hierna braken nog spannende minuten aan. Het was letterlijk een kwestie van overleven geworden. Ondanks enkele hachelijke momenten kwam de overwinning echter niet in gevaar. Scheidsrechter Klinkhamer floot af en de belangrijke drie punten bleven in De Holten! Tevreden en uitgeput vielen de Futsal Marumers elkaar in de armen. Dit is een hele belangrijke stap richting promotie naar de hoofdklasse. En nog mooier, het kampioenschap begint langzaamaan te gloren aan de horizon. “Maar daar willen we nu nog niet aan denken. We bekijken het rustig van wedstrijd tot wedstrijd”, aldus een realistische aanvoerder Marc Boonstra.

Statistieken: 1-0 Marc Boonstra (assist Rinze Boonstra), 2-0 Noel Kailola (eigen actie), 2-1 Futsal Dragten, 3-1 Rick Spoelman (assist Noel Kailola). Rust. 3-2 Futsal Dragten, 4-2 Rick Spoelman (assist Noel Kailola), 4-3 Futsal Dragten.
Selectie: Erwin Veninga (k), Rinze Boonstra, Stephan Latuputty, Daniel Laturiuw, Melle Kuipers, Noel Kailola, Rick Spoelman, Erwin Bandringa, Marc Boonstra (c).