Kabouterdag sterk gedevalueerd door wegblijven teams

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Zaterdag 28 januari organiseerde de voetbalvereniging Eenrum een zaalvoetbaltoernooi voor de kabouters. Eenrum, Kloosterburen, Loppersum, OKVC, Omlandia en Bedum hadden zich aangemeld voor dit toernooi. Het toernooi stond in het teken van het Modou Cham Foundation, het project wat ik samen met Martine op probeer te zetten in Gambia.

Zaterdag 28 januari organiseerde de voetbalvereniging Eenrum een zaalvoetbaltoernooi voor de kabouters. Eenrum, Kloosterburen, Loppersum, OKVC, Omlandia en Bedum hadden zich aangemeld voor dit toernooi. Het toernooi stond in het teken van het Modou Cham Foundation, het project wat ik samen met Martine op probeer te zetten in Gambia.

 Mouda_Cham

 

De opbrengst van de kantineopbrengsten, een rad van avontuur en de inleg van 10 euro per team zou naar de Foundation gaan wat we een geweldig gebaar van de organisatie vonden.

Eenrum en Loppersum zouden met twee teams aantreden en de overige clubs hadden de toezegging gedaan om met een team te komen zodat er in twee poules van vier gespeeld zou worden. Hoewel de regen de afgelopen dagen gelukkig wat af nam regende het wel afzeggingen richting het toernooi zodat uiteindelijk Eenrum, met twee teams, Kloosterburen, met twee teams en Bedum overbleven. Vijf teams waren uiteindelijk actief in Eenrum wat voor de organisatie een grote teleurstelling was.

Door een van de organisatoren, Kor Nienhuis, was mij gevraagd of ik een verslag op Puurvoetbalonline zou willen plaatsen over de kabouterdag wat ik uiteraard graag had gedaan. Maar bij binnenkomst in de gymzaal merkte ik al dat Kor en zijn medeorganisatoren hevig teleurgesteld waren. SC Loppersum, OKVC en Omlandia waren namelijk niet aanwezig in Eenrum.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik op mijn eigen site altijd op persoonlijke titel spreek en ik mag dan ook zeggen dat ik dat naar de organisatie toe een schandalige zaak vind. Enthousiast reageren, betekent in mijn ogen dat als je A zegt daar automatisch een B achteraan komt.

Hemel en aarde is in sommige gevallen bewogen om ploegen naar Eenrum te krijgen waarvan een van de meest waardeloze reden die opgegeven werd was dat de ouders al andere afspraken hadden gemaakt. Tegenwoordig gaat alles via Mail, Twitter, Facebook en Hyves waardoor er ook van alles fout gaat of men makkelijker afzegt is helaas een constatering die op de tegenwoordige tijd van toepassing is

De organisatie vond het vervelend en ook de man die met alle plezier het rad van avontuur presenteerde, John Pijpker, zat er mee in zijn maag. Want ze hadden in Eenrum graag een mooi bedrag voor Gambia willen scoren wat nu helaas niet ging lukken in hun beleving. Toen ik, rond 19.00 uur na mijn bezoek aan de wedstrijd FC LEO- Gorecht en de primeur van een nieuw onderwerp op Puurvoetbalonline had bezocht thuis kwam had ik een mail van Kor Nienhuis.

Kor was nog teleurgesteld en ik begreep hem heel goed maar toch meldde hij dat er die morgen 160 euro ingezameld was. Geld wat ouders, opa, s en oma, s en kabouters hadden geschonken en waar de Modou Cham Foundation ze dankbaar voor is. Bedum, Kloosterburen en Eenrum bedanken we daarvoor want 160 euro is omgerekend een half jaar salaris voor de gemiddelde Gambiaan dus kan iedereen zelf bedenken dat 160 euro in Gambia veel geld is.

Op het kaboutervoetbal komen we nog terug want Bedum, Eenrum en Kloosterburen kunnen in het voorjaar een bezoek van Puurvoetbalonline verwachten waarbij we een mooie reportage over het kaboutervoetbal in de drie dorpen zullen gaan maken. En verder willen we de organisatie en alles en iedereen die prijzen beschikbaar heeft gesteld daar zeer voor bedanken waar, en het is jammer om het te moeten constateren, velen nog een voorbeeld aan kunnen nemen.