Futsal Heracliden heeft stijgende lijn te pakken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

HERACLIDEN_31034h

Nadat het eerste Futsalteam van de Heracliden op 16 december 2011 met 11-1 van Tolbert won schijnt het lek boven te zijn in Uithuizermeeden.Werd er tegen koploper Neptunia nog nipt verloren met 5-2 tegen Oranje Nassau liet Futsal Heracliden zien dat de zege tegen Tolbert geen incident was geweest. Vrijdagavond werd Oranje Nassau in de Scherphorn op een duidelijke 7-0 nederlaag getrakteerd. Futsal Heracliden had in Jordi Dijkstra (3x), Peter Heeres (3x) en Krijn Woltjer de schutters van de dag die gezamenlijk voor de zeven treffers zorgden. Een mooie opsteker voor de Heracliden die in de eerste helft van het seizoen geplaagd werd door veel blessureleed.

Zo viel doelman Albert de Jonge weg door een knieblessure en staat ook Marco Consten nog steeds op de blessurelijst. Begeleider Frits Tiekstra heeft echter goede hoop dat Consten over twee weken weer van de partij zal zijn wat de ploeg ongetwijfeld goed zal doen. Zo kan de ploeg zich opmaken voor een goede tweede helft van het seizoen waarin de ploeg van coach Arjan Tiekstra zeker nog van zich zal laten horen volgens Frits Tiekstra. ‘We zijn de laatste weken gelukkig wat completer zodat het spel ook beter wordt. Door de blessure van Albert de Jonge staat Frank Elzinga nu in de goal en is als vervanger van Wendy Gustina, die nu op het veld voor Heracliden 1 speelt, Hilko de Jonge erbij gekomen. Verder is het mooi dat de rentree van Marco Consten eraan zit te komen. Wat dat betreft ziet het er allemaal een stuk beter uit dan in de eerste helft van de competitie. Tussen de competitieverplichtingen door speelde de Heracliden ook nog voor de beker tegen Futsal Winsum 3 welk duel eervol verloren werd.

De Winsumers, koploper in de derde klasse zegevierden met 5-3 maar Tiekstra zag ook in dit duel genoeg aanknopingspunten voor een goede tweede helft van het seizoen. ‘Tegen Futsal Winsum3 hebben we echt goed gespeeld maar helaas eervol verloren maar ook in dit duel lieten we zien dat we de stijgende lijn te pakken hebben.”