Een mooi verslag uit Noordwolde over het tweede

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een leuk verslag vond ik op de site van Noordwolde, geschreven door Anthonie Buist. Vandaar de plaatsing op Puurvoetbalonline wat het podium voor iedereen is.

Een leuk verslag vond ik op de site van Noordwolde, geschreven door Anthonie Buist. Vandaar de plaatsing op Puurvoetbalonline wat het podium voor iedereen is.

 

 noordwoldelogo

Er heerste spanning in huize Oosterbeek. Zweetdruppeltjes tikten gestaag op de hoorn van de telefoon. Het zat Jan Oosterbeek ook niet mee. "Het zit je ook niet mee he Jan", zei Siena dan ook.
Een grom was het antwoord. Jans geduld was bijna op. 11 Spelers had hij op het lijstje kunnen krijgen. Martin Oltmans was op wintersport, Job Havinga besloot hetzelfde te doen en was ook op wintersport. Bas Hoiting was spoorloos verdwenen na een kleine fietsvakantie in Chili. Jorrit Dijkstra en Danny Bolhuis meldden zich op het laatst af. Christiaan Oosterbeek had belangrijkere zaken te doen waar weinig over vermeld kan worden. Zijn vriendin was bij hem thuis.
Hielke van de Vuurst lag te koortsen in zijn bed en Antonie Buist stelde zich aan. Ondanks vele moeite had Jan toch een aantal namen op het lijstje kunnen krijgen:

 • Daniel Wubbolts: beenbreker eerste klas, maar na vele therapieën weet hij de bal ook goed te raken.
 • Jules de Boer: Een dwaas man bouwde zijn huis op het zand. Een wijs man bouwde zijn huis op een rots. U hoeft niet te raden wie van de twee Jules de Boer is. Wijsheid in al zijn eenvoud.
 • Patrick Benink: Spierbundel, makelaar, beheert twee discussieclubs. Denkt erover om in de politiek te gaan.
 • Robert Boersema: Topschutter, kan goed Marc Marie Huijbregts stukjes nadoen.
 • Dannick Meima: Klein maar fijn zoals zijn broer dat zo goed weet te formuleren. Heeft er een handje van Tim Reysoo na te doen.
 • Patrick Meima: Broer van. Kan goed rare woorden verzinnen. Noemt zichzelf braadstaaf eerste klas.
 • Roderick van Dijk: Heeft zichzelf gekroond tot burgemeester van Noordwolde. Heeft de touwtjes stevig in handen.
 • Sander Oosterbeek: Vedette pur sang. Geler dan de zon. Oogverblindend voor de tegenstander.
 • Silvan Havinga: Snapt het spelletje. Staat altijd goed. Bezorgt Rene Wubbolts vaak een traantje in de ogen.
 • Nick Snell: Drukke KPN-manager die toch nog gaatjes weet te vinden voor voetbal. Helaas maar voor een helft.
 • Koen van Swieten: Meest onderschatte speler van het team. Kan boven zichzelf uitstijgen maar heeft dat zelf nooit door.

Met deze mensen plus een aantal supporters ( Moeder van Nick) ging het team op pad. Iedereen kwam direct aan op de plaats van bestemming.
Dit kwam mede door het uitstekende postduiveninstinct van Antonie Buist.
Er stond een straffe wind waarvan iedereen bibberde. Behalve Jan Oosterbeek. De bonkige boer staat dag en nacht in de koud te werken. Dit was een peulenschil voor hem.
Nadat iedereen door de kou had gestrompeld en de kleedkamer bereikt had was het voor Rene Wubbolts de hoogste tijd om de opstelling te maken. Terwijl Rene daar flink over aan het tobben was, zag Jules de Boer zijn kans schoon om nog even een aantal passages voor te lezen uit een boek die hij recent uit de bibliotheek had opgevist. Helaas werden zijn passages verstoord door geschreeuw van buitenaf. Sander, Dannick en Koen waren gearriveerd.
Nadat de passages van Jules op een ruwe wijze onderbroken werd, was het de hoogste tijd voor René om de opstelling te zeggen.
Er zaten een aantal verrassingen in de opstelling.

Opstelling: 4-2-3-1
Keeper: Koen van Swieten
Verdedigers van links naar rechts: Jules de Boer, Roderick van Dijk, Daniel Wubbolts, Sander Oosterbeek.
Middenvelders van links naar rechts: Dannick Meima, Nick Snell, Patrick Meima, Patrick Benink, Robert Boersema.
Spits: Silvan Havinga.

Noordwolde begon niet onverdienstelijk. Er werd redelijk goed rond getikt en openingen werden gevonden. Toch kwam de eerste goal van HS 88. Een schot op doel werd moeilijk gekeerd door de uiteindelijke formidabele keeper Koen van Swieten. De bal was net over de lijn, maar Koen was eerlijk en zei dat het een goal was.
Noordwolde bleef spelen en uiteindelijk kwamen er veel kansen. Een kans voor Dannick Meima na een blunder van een verdediger van HS 88 werd gekeerd door de keeper. Zijn broer brak even later door en faalde niet. Silvan Havinga scoorde kort daarna 1-2 voor Noordwolde.
Silvan scoorde daarna nog op een veel mooiere wijze. Een schot van een verdediger van HS kwam tegen Silvan aan en de bal vloog via Silvans rug op een prachtige manier het doel in, over de keeper heen.

In de rust deelde Nick spijtig mee dat hij moest werken en niet meer mee kon doen met de wedstrijd.
Noordwolde kwam met tien man te staan.
Er moest harder gewerkt worden dus, maar toch vond HS 88 een aantal openingetjes. Gelukkig stond er een superheld op doel, van Swieten genaamd. Met een paar karateacties en worstelgrepen voorkwam hij een aantal doelpunten. Toch kon hij niet voorkomen dat er uiteindelijk twee keer gescoord werd door HS 88.
Maar ook aan de andere kant kwamen kansen. René zijn zoon Daniel stoomde op maar kwam de keeper van HS 88 op zijn pad tegen.
Sander Oosterbeek stoof langs de zijlijn maar kwam de paal tegen.
Jules de Boer huppelde naar het doel maar kwam de lat tegen.
Dannick Meima snelde naar de goal maar kwam de bosjes en de sloot ver achter het veld tegen.
Een voorzet van Patrick Benink op Robert. Men hoopte weer op een Toivonen actie maar Robert kopte jammer genoeg over.
Toch scoorde dezelfde Robert alsnog. Een mooie aanval resulteerde in een doelpunt. Ook Patrick Meima scoorde weer en vierde het op zijn vertrouwde manier. Door terug te lopen.
Hier en daar was er nog een opstootje. Sander Oosterbeek botste tegen een tegenstander aan die verblind was door de glimmende lak van Sanders schoenen. De tegenstander trapte daarna nog even stiekempjes na. Oosterbeek was hier niet van gediend en zocht de confrontatie op. Helaas kwam hij niet uit zijn woorden en strompelde terug naar zijn plek.
Uiteindelijk was de eindstand 4 – 5 in het voordeel voor Noordwolde.
René en Jan waren tevreden over het spel hoewel ze vonden dat het beter kon. Ondanks de koude wind was het een leuke wedstrijd om naar te kijken