Jeugdselectie Futsal Marum strijdt nog op drie fronten mee

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo_futsal_marum

 

Nu de (beker)competities een stuk gevorderd zijn is het tijd om de balans op te maken. De jeugdselectie van Futsal Marum doet behalve in de competitie 3e klasse ook mee aan de beker en de KNVB zaalcompetities op de zaterdagavond. Eerst werd zaterdag met zowel een A1 team als een B1 team meegedaan. De A1 competitie kwam echter niet goed van de grond waarna het Futsal Marum A1 team werd teruggetrokken. De “jonge honden” strijden nu nog op drie fronten.

In de reguliere competitie deed men eerst mee om de titel maar na onnodige verliezen uit bij Drs. Vijfje 19 en uit bij koploper Broekster Boys 3 is men enigszins afgehaakt. Het verschil in punten met de koploper is opgelopen naar 6 verliespunten. Futsal Marum A1 bezet nog wel een keurige 4e plek, met 17 punten uit 10 wedstrijden. Vermeldenswaardig is wel dat Futsal Marum A1 het enige team is dat thuis de koploper wist te verslaan. Afgelopen zaterdag werd het team echter overlopen door de Damwouders met een 7-5 verlies tot resultaat.

In de beker gaat het een stuk beter. Nadat men op doelsaldo als eerste in de poule eindigde werd in de 2e ronde thuis gespeeld tegen tweedeklasser Oranje Nassau 4. Na met rust met 3-0 te hebben voorgestaan (doelpunten Youri, Dennis en een eigen doelpunt) werd het in de tweede helft onnodig spannend. De Stadjers wisten terug te komen tot 3-3 waarna aanvoerder Daniel persoonlijk de winst in Marum hield (4-3)

Op 4 februari aanstaande wordt in de derde ronde weer thuis gespeeld. Tegenstander is dan derdeklasser De Slingerij 3. Aftrap is om 19.00 uur!

Futsal Marum B1 is een heuse titelkandidaat in de strijd om de KNVB competitie. Ze worden gecoacht door Rinze Boonstra en Michael Wernet.

Ze staan nu keurig tweede met 19 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. Samen met Avanti B1, gecoacht door Marumer Harke Kalfsbeek, en huidige koploper Drs. Vijfje B1, gecoacht door onze eigen trainer Rutger Jan Buys, zal uitgemaakt worden wie er met de titel er vandoor gaat. Aanstaande zaterdag 4 februari zal de volgende ronde in sportcentrum Leek gespeeld gaan worden. Futsal Marum B1 treft dan koploper Drs. Vijfje B1 (3 punten voor) en Futsal Cambuur B1.

Al met al gaat het heel goed  met de jeugdselectie en de trainingen tweewekelijks op de donderdag hebben zeker daar een bijdrage aan geleverd. Gezien de enorme groei binnen de vereniging is het een zeer goede beslissing geweest van het bestuur om vooruitlopend op de toekomst een kweekvijver te creëren.

We blijven u op de hoogte houden.