Geslaagd weekend Futsal Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo_futsal_marum

Het weekend van 20 en 21 januari was er eentje die voor Futsal Marum met recht als geslaagd kan worden bestempeld. Vrijdag de 20e moest Futsal Marum 1 aantreden tegen Grijpskerk in de eigen sporthal De Holten. Bij winst zou Futsal Marum op één punt komen van koploper Futsal Dragten, die het aanstaande vrijdag zelf op bezoek komt in De Holten. Alle belang dus om nu de drie punten te pakken zodat Futsal Marum volgende week, bij winst op de koploper, zelf lijstaanvoerder kan worden.

IMG_9440

Spelmoment uit een van de wedstrijden tijdens het succesvol weekend voor Futsal Marum

De wedstrijd tegen Grijpskerk werd uiteindelijk een hele lastige. Met Eddy Tjalsma al vervanger voor de geblesseerde Francis Veenema had Futsal Marum het erg moeilijk tegen het taaie Grijpskerk. Halverwege de eerste helft pakte Futsal Marum een 1-0 voorsprong (goal Eddy Tjalsma). Vijf minuten voor de rust werd deze voorsprong verdubbeld door Mart Hoekstra, na een mooie assist van Noël Kailola. Op slag van rust kwam Grijpskerk terug tot 2-1 naar een goed uitgespeelde goal bij de tweede paal. In de tweede helft wilde Futsal Marum snel de beslissing forceren, maar de benodigde 3-1 wilde maar niet vallen. Dit was vooral de verdienste van keeper Erik ’T Hoen van Grijpskerk, die de wedstrijd van zijn leven keepte. Zodoende bleef het spannend tot aan het einde, maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer. Hierdoor trok Futsal Marum de belangrijke drie punten met een 2-1 overwinning over de streep. Vergeet na deze wedstrijd niet te stemmen voor Fertilis Speler van de Maand op deze website. Aanstaande vrijdag wacht in De Holten dus koploper Futsal Dragten, een zespunten wedstrijd in de strijd om het kampioenschap voor Futsal Marum!

De zaterdag stond in het teken van het jaarlijkse Futsal Marum bedrijventoernooi. Sponsoring is vooral een vorm van goodwill, maar mede door dit toernooi probeert Futsal Marum haar sponsoren toch iets terug te geven. Een geste die gewaardeerd wordt, getuige de tien ploegen die ook dit jaar weer aan de aftrap stonden. In poule A streden de sponsoren: De Jong Koeriersdiensten, Au Pairs Worldwide, Van den Born trappen en dakkapellen, Elshof varkens en RVS De Leeuw tegen elkaar. In Poule B waren dit: De Kruisweg, Nienhuis Sport, De Nieuwe Band, RBO Groningen en Smid Caravans.

Na een aantal spannende poulewedstrijden bleek dat De Jong Koeriersdiensten ongeslagen poulewinnaar werd van poule A. Au Pairs Worldwide pakte hier de tweede plaats. In poule B pakte de Kruisweg van coach Mark Veenema de eerste plaats. De tweede plaats ging hier naar het RBO Groningen van Marcel Poll. Zodoende ging de wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen Au Pairs Worldwide en RBO Groningen. Met een 1-7 overwinning voor RBO bleken zij duidelijk de sterkere.

De finale tussen De Jong Koeriersdiensten en De Kruisweg was er één van een hoog niveau. De Jong had met Rafael Bianco, Lucas Dijk, Pascal Pariama, Jan Koster, Rudi Laturiuw en Gerard Beerlings een degelijk geraamte staan. De Kruisweg moest het hebben van Erwin Veninga, Marc Boonstra, DJ Arno Schadde, Daniel Jonker, Ruurd Posthumus, Theo Slotema en Remco van der Veen. Laatstgenoemde is van origine natuurlijk keeper, maar kon ook als diepe spits prima meekomen. Hoewel dit duidelijk de sterkste ploegen waren, was de finale toch enigszins een ongelijke strijd. Met 4-1 won De Jong Koeriersdiensten toch relatief eenvoudig deze finale. Zij prolongeerden hiermee de titel. De prijs voor de beste keeper van het toernooi ging naar Chris Holtkuile van Van den Born Trappen & Dakkapellen, tot beste speler werd Jeroen v/d Bos van Smid Caravans gekroond.

Met de prijsuitreiking en verloting, waarin diverse sponsoren hebben geparticipeerd door prijzen in te brengen, werd de avond rond 00.30 uur afgesloten. Dat de derde helft daarna begon en doorging tot in de late uurtjes behoeft geen verdere toelichting. De organisatie kan terugkijken op wederom een geslaagde editie en heeft nu al toegezegd aan de deelnemers, dat het toernooi volgend jaar zeker weer op de agenda staat.

Programma De Holten:
Vrijdag 27 januari, 20.00 uur: Futsal Marum 1 – Futsal Dragten
Vrijdag 27 januari, 21.00 uur: Futsal Marum 2 – WMC 4
Vrijdag 27 januari, 22.00 uur: Futsal Marum 4 – ONT/CHZ 7