Nuttige oefensessie Bedum E1

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Bedum

Voor Bedum E1 stond vandaag de derde oefenwedstrijd tijdens de winterstop op het progamma, de eerste twee partijen werden teleurstellend verloren en in die beide confrontaties was te zien dat er slechts een helft redelijk gespeeld werd.

Nu was de tegenstander Wildervank E1 dat ook uitkomt in de Hoofdklasse en daar onderin de middenmoot staat. De Oost-Groningers spelen in hun competitie ook tegen Helpman E1, en dat werd 1-1, een tegenstander waar de Bedumers vorige week nog ruim van verloren

Ook dit duel stond geprogrammeerd op kunstgras, op deze zaterdag dus nog oefenen, volgende week gaat het weer om het echie want dan spelen de Bedumers de bekerontmoeting tegen Niekerk E1, dit is een duel dat in een eerder stadium afgelast werd. Daarna nog een oefenduel tegen Zuidhorn E1 en vervolgens hervat de brigade van Jurna en Swieringa op 11 februari de competitie met een thuiswedstrijd tegen WVV E2.

Vooraf was afgesproken om bij de opbouw van de tegenstander één kant vrij te laten en daarna druk te zetten. Bedum speelde met twee verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. Vanaf het beginsignaal kon deze tactiek niet echt goed uitgevoerd worden want de keeper van Wildervank koos vaak voor de verre uittrap.

Dat leverde echter niet veel problemen op want de verdediging stond goed en ook het middenveld schakelde snel om bij balverlies. Werd er dan geen druk gezet?, ja juist wel. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er nu over het hele veld kort op de man gespeeld. Laatste vrouw Sanne Swieringa schoof steeds goed door naar het middenveld, Rik van Westing bemoeide zich veel met de opbouw, Lars Holwerda, kwam, als hij zijn duels won, veel in balbezit. Max Makken hield het spel goed breed en duwde zijn tegenstander achteruit en Jimi Hoeksema ging aan de andere kant over zijn directe tegenstander heen. Voorin sleurde Yanick Fokkens en maakte het zo de achterhoede moeilijk en Jesse Engelsma was aanspeelbaar en zo de ideale verbindingsman.

Er ontstonden wat mogelijkheden maar Engelsma en Holwerda hadden pech in de afwerking, zo schoot de eerste wat te gehaast in terwijl hij nog tijd had. Ook Wildervank probeerde het een aantal keren met wat schoten maar doelman Finn van Pijkeren pareerde goed. De Bedumers trokken naarmate de eerste helft vorderde het initiatief steeds meer naar zich toe en het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Wildervank. Rust 0-0.

In die rust werd door coach Swieringa gezegd dat hij uitermate content was over de wedstrijdinstelling, maar die moet natuurlijk altijd goed zijn, ook roemde hij de felheid waarmee de duels aangegaan werden en dus waren de opdrachten goed uitgevoerd.

In de tweede helft had Bedum de wind iets mee en reeds vlot kwam de ploeg op 0-1 door Engelsma middels een droge knal via de binnenkant van de paal. Bedum ging nog iets gemakkelijker voetballen en er waren goede combinaties te zien. Jimi Hoeksema kwam regelmatig gevaarlijk door en zo werden er  een aantal corners afgedwongen en uit een daarvan kwam de bal aan de buitenkant bij Engelsma die de bal klaarlegde voor Holwerda  hij bracht de bal in het doelgebied en daar drukte Yanick Fokkens af:  0-2. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en kon er na afloop gesproken worden van een nuttige oefensessie