Futsal Marum rukt op naar tweede plaats! !!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo_futsal_marum

De eerste competitiewedstrijd na de winsterstop, vrijdag 13 januari, was direct een belangrijke voor Futsal Marum. Er moest in Norg gespeeld worden tegen Nieuw-Roden. Nieuw-Roden is een nieuwe ploeg, maar zij kennen een alleraardigst debuutjaar. Enige tijd was dit team koploper en thuis zijn ze, afgaande op de stand, nagenoeg onverslaanbaar. Een pittige kluif dus.

Met een complete selectie stond Futsal Marum aan de aftrap. Zoals gebruikelijk dit seizoen wilde Futsal Marum het initiatief pakken en deed dit ook. Dit resulteerde in drie grote kansen voor LV Galaster Noël Kailola, hij had zijn vizier echter niet op scherp staan. En zoals zo vaak, als je de kansen zelf niet afmaakt….juist. Bij feitelijk de eerste de beste kans voor Nieuw-Roden was het direct raak. Goalie Veninga werd in de lange hoek geklopt: 1-0. Na het wisselen van blokje kwam Futsal Marum op 1-1. Een individuele actie van Marc Boonstra werd fraai met een doelpunt bekroond. Na tien minuten spelen kwam daar ook de 1-2. Een typische Melle Kuipers goal. Sluipend achter de verdediging langs….steekballetje van Noël….en en raak! Nog geen minuut later stond ook de 1-3 al op het scorebord. Een schot van afstand werd gekraakt, maar Stephan Latuputty (gelukkig weer fit) was er als de kippen bij om de 1-3 binnen te schieten. Toen via een eigen goal van Nieuw-Roden ook de 1-4 twee minuten later op het scorebord kwam, zat Futsal Marum helemaal in de ‘drivers seat’. Een overtal daarna had de 1-5 en de definitieve nekslag moeten brengen, echter Futsal Marum treuzelde te lang en haalde de trekker niet over. Drie minuten voor het einde kwam daar dan toch de 1-5. Na een prima interceptie van Francis Veenema werd vervolgens een goed uitgevoerde counter, met de juiste mensen Rick en Noel (afspraken jongens, keurig!), door Rick ‘as cool as ice’ Spoelman zakelijk afgerond. Toch kreeg Nieuw-Roden nog weer hoop, want in de dying seconds werd een schot van Nieuw Roden van richting veranderd, waarna deze zo in de goal bij de kansloze Erwin Veninga caramboleerde: 2-5. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Direct na de rust leek Nieuw-Roden de spanning enigszins terug te brengen. Een slap begin van Marumer zijde, zorgde voor een 3-5 tussenstand. Belangrijk is op dergelijk momenten om de tegenstander niet het gevoel te geven dat ze terug kunnen komen, maar gelijk er met een goal over heen te klappen. Gelukkig gebeurde dit ook. Een goal uit het ‘boekje’ over meerdere schijven werd door Rick Spoelman afgegeven op Francis Veenema, die goed doorgelopen was naar de tweede paal: 3-6. Hierna brak er een periode aan dat er afgezien van een aantal kleine kansjes weinig gebeurde, totdat zeven minuten voor het einde een klein drama zich voltrok. Geen tegenstander of bal in de buurt, maar ineens lag captain Francis Veenema kermend van de pijn op de grond. Door de enkel gegaan luidde de diagnose. Juist die enkel die Francis al zo vaak in zijn carrière parten heeft gespeeld. Een ei openbaarde zich vrijwel direct op de enkel en met ijs werd er geprobeerd de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Resultaat is dat Francis momenteel met krukken thuis zit, voor onderzoeken naar het ziekenhuis moet en Futsal Marum haar aanvoerder meerdere maanden kwijt is. Sterkte Francis, en misschien in het vervolg maar niet weer voetballen op vrijdag de 13e! Om de wedstrijd toch nog positief af te sluiten, bedachten Erwin Bandringa en Marc Boonstra dat we maar met een sportief hoogtepunt moesten eindigen. Een subliem een-tweetje vanaf de zijkant naar binnen (tussen drie man door) werd door Erwin Bandringa hard in het dak van het doel geschoten. Prachtgoal en met een stand van 3-7 gelijk het sluitstuk van de wedstrijd.

Zodoende pakt Futsal Marum een belangrijke overwinning (het stijgt naar de tweede plaats), maar eentje met een zwart randje. Het blijft meedoen om het kampioenschap, maar is aanvoerder Francis Veenema een aantal maanden kwijt. Niet alleen erg voor de club, maar vooral voor Francis zelf.

Statistieken:
1-0 Nw Roden, 1-1 Marc, 1-2 Melle (assist Noel), 1-3 Stephan, 1-4 eigen goal, 1-5 Rick (assist Noel), 2-5 Nw Roden, rust, 3-5 Nw roden, 3-6 Francis (assist Rick), 3-7 Erwin B (assist Marc).

Selectie:
Erwin Veninga (k), Rinze Boonstra, Stephan Latuputty, Francis Veenema (c), Melle Kuipers, Noel Kailola, Rick Spoelman, Erwin Bandringa en Marc Boonstra.